HULT: ”Vi har pågående diskussioner”

För HV71:s sportchef Johan Hult pågår arbetet med att sätta truppen till nästa säsong. En forward och en back ska in i truppen och siktet är inställt på Europa.

Johan Hult vill inte stressa fram några beslut gällande spelarvärvningar till kommande säsong. Det är klart att det är en back och en forward som ska in i truppen. Som det är nu så letar man efter spelare i Europa.

– Än så länge tittar vi på spelare som varit i Europa. Den nordamerikanska marknaden kommer säkert röra på sig efter NHL-draften säger Johan Hult i intervju med Jönköpings-Posten.

”Hög fart och ska orka”

HV71 bröt med både Erik Andersson och Max Wärn vilket frigjorde en del pengar. Nu är man ute efter spelare med fart under fötterna som är både spelskickliga och klarar av och orkar SHL:s höga tempo. Även om Johan Hult inte känner sig speciellt stressad så betyder det inte att klubben inte hugger om rätt namn dyker upp och det förs pågående diskussioner med spelare just nu.

-Vi vet att vi kommer behöva minst en spetsforward och en spetsback. Det är ingen hemlighet att vi behöver någon som någon som kan förgylla det lite grann. Egentligen gillar jag inte ordet spets då det kan betyda så lika saker. Men nu är det någon som kan gå i ur och skur. En tydlig ledare på och utanför isen, en spelare som kliver fram när det verkligen behövs. Vi för diskussioner med spelare på flera plan sa Johan Hult i tidigare intervju med Hockeybladet.

En spelare som hade det HV71 sökte efter och man hade diskussioner med var den 24-årige forwarden Ville Leskinen. Som valde att stanna kvar i Finland och Kärpet. Nu fortsätter jakten efter en back och forward för HV71 och Johan Hult.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN