HEIKKINEN: ”Detta är något man gått och längtat efter”

Spelare som Erik och Isac Brännström, Anton Bengtsson och inte minst Jesper Fast alla fostrade i Nässjö HC. Igår var det dags för ännu en Nässjöfostrad spelare att göra A-lagsdebut. Hockeybladet fick en pratstund med Anton Heikkinen om A-lagsdebuten, framtiden och hur det kommer sig att Nässjö fostrar så många talanger.

Anton Heikkinen född -00 gjorde sig ett namn under klubblags-VM där HV71 J20 tog sig enda till final. Men man föll mot Lokomotiv Jaroslavl. Igår gjorde han A-lagsdebut för HV71 och med sin fart på skridskorna var en av spelarna som syntes mest på isen.

-Det var såklart jätteroligt att få göra A-lagsdebut. Det är något man gått och längtat efter. Men samtidigt så såg jag inte detta komma. Men såklart att det var riktigt roligt. Jag gjorde en bra turningen i klubblags-VM. Men det är mest tillfälligheter där vi i J20 och A-laget hade många skadade och sjuka.

Med en bra turnering och A-lagsdebuten avklarad så undrar man såklart om du och Hult/Davidsson samtalat kring fortsatt spel i A-laget?

-Nej det har vi inte gjort. Nu gäller det att göra en så bra säsong som möjligt i J20. Sen får vi se vart det leder. A-laget har en del skador för tillfället, men dem är på väg tillbaka. Så för min del är det full fokus på spel med J20-laget.

Nässjö HC

Nässjö som ligger timmen från Jönköping har fostrat spelare som Erik och Isac Brännström, Anton Bengtsson och inte minst Jesper Fast, till vardags i NHL och New York Rangers. Alla har de tagit klivet från Nässjö till HV71. Hur kommer det sig egentligen att Nässjö fått fram alla dessa talanger.

-Nässjö är en väldigt bra klubb att fostras i. Det är riktigt bra tränare som hjälper spelarna att utvecklas. Det är ett helhjärtat arbete för att skapa en bra miljö och möjligheter för oss. Men tränarna med framförallt Anders Ottosson som varit landslagstränare för damerna. Han och resterande tränare är bra på att se oss individer och vad vi behöver.

HV anställde Pär Johansson som spelarutvecklare, har du kontakt med honom och hur arbetar han tillsammans med er spelare?

-Han kom till oss för att göra oss till bättre spelare. Jag och flera andra har kontakt med honom. Vi tillsammans analyserar matcher, situationer och taktiska saker för att vi ska kunna utvecklas på bästa sätt. Han arbetar mellan A-laget och juniorlaget så det blir ett väldigt bra utbyte åt båda hållen.

Skolan viktig

Anton Heikkinen hoppade lite mellan J18 och J20 förra säsongen. Men den större delen av tiden blev det spel med J20 i SuperElit. Där stod han för 24 poäng på 39 spelade matcher. Utanför isen är det skolan som gäller för Anton. Hockeygymnasiet på Sanda är en perfekt plats att studera på. Och HV71 som förening ställer stor vikt vid att unga talanger först och främst lyckas med skolarbetet.

-Det är en jättebra skola med ett bra program. HG-passen på morgonen är framförallt väldigt bra. Skolan anpassar sen på ett bra sätt skolarbetet efter träningar så att det inte blir för mycket för oss. Det underlättar såklart mycket, då vi får möjligheten att kunna fokusera på hockeyn. Skolan är väldigt viktig och vi måste från HV:s del ha godkända betyg. Struntar man i skolan så kommer man kanske ställas utanför matchtruppen och sådant. Men så länge man sköter den så är det en perfekt utbildning att gå för den som vill kombinera ishockey och skolarbete.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN