Glödhete Tedenby kung i slaget om Småland

Smålandsderbyt mellan HV71 och Växjö har slutat med Växjöseger i de nio av elva senaste gångerna. Ikväll var det ombytta roller där HV71 var det klart starkaste laget. Det var klasskillnad där framförallt HV:s defensiva skicklighet och en glödhet Mattias Tedenby bäddade för HV-seger i slaget om Småland.

Växjö mot HV71 har de senaste matcherna slutat med Växjöseger. kväll var det dock annorlunda. Växjö rivstartade och var efter några sekunder nära att göra 1-0 genom Kiiskinen. HV71 jobbade sig in i matchen och kunde redan efter tre spelade minuter ta ledningen av Robin Figren. Målet var Figrens femte denna säsongen. HV71 vann skotten med åtta mot fem med en framförallt bra spelande defensiv som stängde dörren för Växjö.

”Jag tycker hela vår kedja jobbar hårt och vi har en stabil defensiv som vi lutat oss mot mycket. Nu är vi tre som vill ha ut mer av det offensiva och det tycker jag vi börjar få”, säger periodens enda målskytt Robin Figren till C More.

Defensivt skickligt HV71

Andraperioden gick helt i HV:s väg där laget dominerade större delen av isen. HV:s defensiv var det som stack ut lite extra där man stängde dörren helt för Växjö som hade stora svårigheter att komma in i offensiv zon. En glödhet Mattias Tedenby gjorde efter fem spelade minuter 2-0 till HV71 snyggt framspelad av Markus Ljungh. Samma Tedenby var även nära att göra 3-0 men Andrén i Växjökassen räddade. Växjö hade en tung andraperiod och inte blev det psykologiskt bättre när Simon Önerud med dryga minuten kvar av perioden gav HV71 ledningen med 3-0 assisterad av Christoffer Persson och Christoffer Törngren.

”Vi vinner kamper men inte tillräckligt många och vi vinner inte de avgörande lägena. Vi måste vinna fler kamper för att vinna hockeymatcher, vi krigar på men vi är inte tillräckligt starka i de avgörande lägena. Idag är det farten som inte är där i vårt spel, och vi får inte tillräckligt med kontrollerade anfall”, konstaterar Daniel Rahimi till C More.

Glödhet Mattias Tedenby

Växjö hade svårt att få in pucken i offesiv zon och sett till förra säsongen så gick laget inte känna igen. Växjö har framförallt problem med målskyttet överlag. Man skapade chanser där Brendan Shinnimin hade dubbla ramträffar men utan resultat. Växjö gjorde vad man kunde och plockade ut målvakten med sju minuter kvar att spela. Detta resulterade till att Mattias Tedenby istället för att enkelt själv sätta dit 4-0 pucken. Spelade fram Markus Ljungh som fick göra sitt första SHL-mål i HV-tröjan. Det var framförallt HV:s defensiva skicklighet tillsammans med en glödhet Mattias Tedenby och en pånyttfödd Robin Figren som gjorde att Jönköpingslaget släckte förlustsviten och vann med klara 4-0.