Frostemark ger lugnande besked: ”Han är tillgänglig för spel imorgon”

0
1287
Foto: Bildbyrån
HV71 föll tungt mot Färjestad under gårdagen med 3-2 efter 117 spelade minuter. Tidernas näst längsta match. Backen Christoffer Persson tvingades kliva av och nu kommer besked kring HV-backen.

Färjestad skaffade sig under gårdagskvällen matchboll i kvartsfinalserien mot HV71. Det skulle krävas nästintill två spelade matcher. Innan Oskar Steen i den 177:e matchminuten sköt Färjestad till seger och gav värmlänningarna matchboll i serien. HV-backen Christoffer Persson som nyligen kommit tillbaka från skada tvingades bryta matchen efter en situation. Och HV71 fick kliva ner på sex backar i marathonmatchen. Ingen större fara med Christoffer Persson som är tillbaka i spel till måndagens match.

-Han fick en skada som höll honom borta från resten av matchen. Han är ok idag och tillgänglig inför imorgon, skriver HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark i sms till Hockeybladet.

”Nu tar vi hem detta till Jönköping och vänder”

HV71 måste vinna morgondagens match för att hålla liv i kvartsfinalserien och tvinga fram en sjunger avgörande i Karlstad på onsdagen. En jämn matchserie där Färjestad blev det första av lagen att vinna på hemmaplan. Nu vänder matchserien tillbaka ner till Jönköping och HV:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh är positiv inför uppgiften.

-Det är tufft just nu, men det finns väldigt mycket bra energi i laget. Nu tar vi hem den här matchserien till Jönköping och vi har fortfarande en chans till att driva den här matchserien ännu en gång i Karlstad efter det.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre + 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.