Forwardstalangen skadad på träningen

Han var tillbaka i Hv71:s förberedelse inför SHL säsongen förra veckan då forwardstalangen har varit borta och spelat för Juniorkronorna. I fredags hade laget träning och då kom olyckan framme när 18-åringen fastnade med skridskon i isen och vred fotledan och tvingas nu till ett längre uppehåll. 

David Gustavsson kom upp till Hv71:s A-lag ifjol där han tog en starttröja och fick spela hela 45 SHL-matcher med totalt 12 poäng förra säsongen. I sommras blev han draftad av Winnipeg Jets i andra rundan som 60 spelare som blev en rejäl boost för forwardstalangen som laddar för en ny säsong i Hv71. Oturligt i fredags fastnade Gustavsson med skridskon i isen och vred foten och blir borta under en längre tid.

Borta i åtta veckor

– Efter undersökning med magnetkamera kunde vi bekräfta en ledbandsskada på Davids fot. Det positiva är att inte fraktur konstaterats. Nu kommer David få en Brolin-stövel under en tid och påbörjar rehabilitering idag. Preliminär rehabiliteringstid är åtta veckor, säger Hv71:s sjukgymnast Andras Frostemark till klubbens hemsida

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN