Forwardsduon spelklar – osäkert kring Nils Andersson och Jonas Gunnarsson

Christoffer Törngren och Johan Johnsson är tillbaka och spelklara inför premiären mot Färjestad på lördag. Men läget är fortsatt oklart kring Nils Andersson och Jonas Gunnarsson.
-Går inte sätta ett exakt datum när Nils Andersson är tillbaka, säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till Hockeybladet.nu

Förra säsongen så fick HV71 rejält med skador innan säsongen ens hade börjat. I år har det varit lugnare på skadefronten, även om man fortfarande har ett fåtal kvar på skadelistan. Nu får laget tillbaka forwardsduon Christoffer Törngren och Johan Johnsson som är spelklara inför premiären mot Färjestad på lördag.

-Både Christoffer Törngren och Johan Johnsson är strukna från skadelistan och finns tillgängliga för spel till matchen mot Färjestad på lördag, säger Andreas Frostemark till Hockeybladet.nu.

Osäkert kring Nils Andersson

En som kommer missa premiären är backen Nils Andersson som går hjärntrappan och även om det går i rätt riktning så kommer man inte chansa.

-Nisse går hjärntrappan nu. Det går bra men det är svårt att säga när han blir spelklar. När hjärntrappan är klar så är den klar men när det blir är svårt att säga. Det går inte att sätta ett exakt datum för det i dagsläget.

Med andra ord så är även torsdagens match i fara?

-Jag vågar inte säga något datum när han är tillbaka, det går inte göra. Han måste gå klart hjärntrappan först och nu ska han in i steg två och då får man först se hur han svarar på det.

Utrustningen ger Gunnarsson eksem

Målvakten Jonas Gunnarsson har drabbats av eksem och provar nu mediciner för det. Uppkomsten till eksemen är att han utvecklat allergi mot utrustningen. Och detta gör att han väntas vara borta ett par veckor.

-Ja sammanfattningsvis kan man säga att det beror på allergi mot utrustningen, mer detaljerat vill jag inte säga. Men vi provar mediciner och försöker få stop på det. Men han kommer vara borta minst två veckor till att börja med, säger HV:s läkare Jonas Kalman till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN