Fördel HV71 i åttondelsfinalen – krossade Rögle på hemmaplan

HV71 krossade Rögle i den första åttondelsfinalen och nu skapar man sig ett järngrepp kring åttondelsfinalen. Framförallt var spelet i första perioden minnesvärt där HV71 genom en spelsugen Simon Önerud tog HV till en 3-1 ledning.

Första åttondelsfinalen mellan HV71 och Rögle BK. Och det var ett starkt hemmalag som öppnade matchen. Det var stundtals klasskillnad lagen emellan och HV71 genom framförallt Simon Önerud var en stark bidragande faktor till att HV71 kunde gå till pausvila med en 3-1 ledning.

–Jag tycker inte 3-1 speglar perioden. Jag får in två ganska slumpmässiga mål. Vi gör några bra grejer men vi har en del att slipa på, säger HV71’s Simon Önerud till C More i paus.

Tung period för Justin Pogge

Andra perioden hade inte samma rasande fart som den första. HV71 kontrollerade perioden och genom Anton Bengtsson utökade hemmalaget ledningen till 4-1 assisterad av Andreas Thuresson och Mattias Tedenby. Rögles målvakt Justin Pogge var överallt och ingenstans på isen och höll på att ställa till det flertalet gånger, men lyckades reparera sina misstag.

– Vi är inte riktig rejäla. Det är inte den slutspelshockeyn som vi skulle spela. Det gäller att hjälpa varandra därute. Varför vi inte gör det kan jag inte svara på, säger Ted Brithén till C More.

Skapar sig ett järngrepp

HV71 fortsatte att äga spelet i tredje perioden och hade flertalet skarpa målchanser i första delen av perioden. Rögle hade i framförallt powerplay chans att reducera men HV71 försvarade sig bra och Jonas Gunnarsson i HV-målet stod för att par kvalificerade räddningar. Vilket stängde Rögles möjlighet till reducering. HV71 vann den första åttondelsfinalen mot Rögle med klara 4-1 och nu skapar man sig ett järngrepp i jakten på kvartsfinal.

-HV71 öppnade stenhårt och vi hängde inte med alls. Vi var tvåa på pucken mest hela tiden. Sen är det klart att det är jobbigt då vi har många skador, speciellt på backsidan. Men nu vann HV71 sin hemmamatch och vi ska vinna vår, sen blir det krig igen säger Rögles Daniel Bertov till Hockeybladet efter matchen.