FILIP SANDBERG: ”Jag är väldigt tacksam över att vara tillbaka i HV71”

Filip Sandberg är tillbaka i Jönköping och HV71. Han landade i Jönköping igår kväll och idag gjorde han sitt första ispass med HV71. Comebacken om inget dramatiskt händer sker på torsdag mot Brynäs.
-Det är en konstig känsla om det kändes bra senast så kommer det kännas tio gånger mer denna gången, jag är faktiskt lite nervös, säger Filip Sandberg.

Efter en lång resa från solen och San José så är Filip Sandberg tillbaka i ett gråmulet Jönköping. Han landade sent igår kväll och har fått ett tillfälligt boende innan lägenheten hinner färdigställas.

-Jag landade i Jönköping sent igår kväll och var rejält trött efter en lång resa. Men idag var det kul att träffa grabbarna igen. Många av dem har jag spelat med tidigare och det var heller inga problem att snacka med de som jag inte träffat innan. En riktigt skön känsla att vara tillbaka i HV71. Samtidigt är jag väldig tacksam att HV71 valde att förlänga kontraktet med mig. Så nu gäller det att bjuda igen.

Efter några år borta i värmen så kändes frågan om klimatet självklar!

-HAHA, ja det hade jag gärna tagit med mig. Nu känns det som man flyttat till Antarktis. Elementen i lägenheten är maxade kan jag säga!

Sandberg valde efter guldsäsongen att prova lyckan i NHL och San José Sharks. Skador förstörde en del för Sandberg som hade problem med att få den istiden som han ville ha och behövde. Detta var en stor anledning till att han valde att flytta tillbaka till Jönköping.

-Skador förstörde en del för mig och jag fick inte tillräckligt med istid. Det var en av anledningarna till att jag valde att lämna och det förstod dem och accepterade. Sen trivdes vi såklart väldigt bra socialt och vädret var det inget fel på. Men jag var där för att spela ishockey och inget annat. Organisationen där borta hjälpte mig och var väldigt tillmötesgående när jag förklarade vad jag ville.

Utvecklat målskyttet

Sandberg har hunnit utveckla en hel del i sitt spel på andra sidan atlanten. Med den mindre rinken så har man mindre tid på sig att tänka ut vad man ska göra med pucken. Avsluten är det som han kommer ta med sig till HV71. Det är rakare spel mot mål och det kommer han att ta med sig.

-Där borta är det mer att man går direkt på mål och försöker skapa snabba avslut. Man har inte den tiden på sig här i Sverige. Detta skiljer svenska spelar mot amerikanska. Snabba kvicka avslut har jag fått lära mig och det tror jag att jag kommer få användning av i HV71 framöver. Pucken görs ju som sagt runt målet så det kommer jag ta med mig.

Tidsomställningen har ställt till det lite för Filip Sandberg för att kunna följa HV71.

-Ja tidsomställningen gjorde det problematiskt. Ofta tränade vi samtidigt som HV71 spelade sina matcher. Jag han hem lagom till tredjeperioden, så på HV:s matchdagar så stannade jag kanske inte kvar och tränade extra.

Comeback på torsdag

Om inget dramatiskt skulle ske så kommer Filip Sandberg att göra comeback i matchen mot Brynäs hemma i Kinnarps Arena nu på torsdag. Och även om Sandberg skrinnat ut inför ett fullsatt Kinnarps tidigare så är han lite nervös.

-Ja det är lite galet faktiskt, man glömmer en del hur det känns. Jag har ju åkt ut där några gånger tidigare men denna gången kommer det kännas tio gånger bättre, minst. HV71 är allt lite bortskämda med sin fina publik. Det är något som saknades där borta. Det är inte samma tryck och intresse. Men sen är ju som sagt publiken i Jönköping en klass för sig, avslutar Filip Sandberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN