Efter succén i HV71 – backen väcker NHL-intresse

Andreas Borgman har gjort en riktig raketkarriär och har seglat upp som en av SHL:s största positiva överraskningar den här säsongen. Nu kan landslagsbacken vara ett hett ämne för flera NHL-klubbar, detta enligt Sportbladet.

Andreas Borgman visste nog inte många vem det var inför årets SHL-säsong. 21-åringen som är född i Stockholm har gått via klubbar som Timrå och Västerås till HV71 där han i år blomstrat ut till en av ligans bästa backar. Succén har blivit så pass stor att Borgman blivit uttagen till Tre Kronor. Nu kommer nästa glädjebesked för den Borgman.

Kan göra kometkarriär vid NHL-flytt

NHL-klubbar har varit i kontakt med backen samt 21-åringens agent vilket kan bli ytterligare ett kapitel i en unik hockeysaga. Borgman som så sent som i fjol spelade i HockeyAllsvenskan gör sin första SHL-säsong och har hitintills gjort elva poäng på 34 matcher. Nyblivne landslagsbacken har varit ett av HV71:s stora affischnamn i årets backbesättning. När Sportbladet pratar med backen om intresset är han fåordig.
– Det är så klart roligt. Men nu är det fokus på HV, sedan Tre Kronor nästa vecka. Men det är klart jag har NHL i åtanke, det är ju dit jag vill. Någon gång i alla fall.

Borgman som nyss tagits ut för andra gången den här säsongen till Tre Kronor säger så här om hur redo han känner sig för NHL.
– Det är något jag måste känna själv. Allt beror på hur det går nu i slutet av säsongen. Men det gäller att inte stressa fram något heller, just nu känns det inte högaktuellt, säger Borgman och kommentera sin säsong så här långt:
– Det har gått bra hittills, i alla fall. Men det gäller att hålla upp det här och inte slappna av. Jag har jobbat på att försöka bli mer stabil. I Västerås hade jag en hög högstanivå, men har velat bli jämnare.

Tidigare Timrå- och Västeråsbacken är inte draftad av någon NHL-klubb.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN