Efter SM-guldet – ekonomin blomstrar

0
472
Foto: Bildbyrån

Det är inte bara de sportsliga resultaten som blomstrar för HV71. Även ekonomiskt skördar klubben framgångar. Klubben har gjort en vinst på 15,6 miljoner under guldåret.

Att HV71 under våren tog SM-guld har inte undgått någon hockeyintresserad människa. Laget lyckades efter en tuff finalserie mot Brynäs plocka hem SM-guldet i en kokande Kinnarps Arena. Men det blommar även på andra fronter i klubben. Klubben berättade på sin officiella hemsida att man ökat verksamhetens intäkter från 141 mkr 15/16 till 167 mkr 16/17. Detta betyder ett överskott på 15,5 miljoner innan skatt.

Glädjande resultat

Klubbdirektör Agne Bengtsson ser glädjande på de positiva resultaten, som kommit från hårt arbete:

– Det är flera orsaker till det positiva resultatet. Vi var framgångsrika i slutspelet vilket naturligtvis är en stor del, men också att organisationen jobbat hårt med en kostnadsmedvetenhet. Förra årsmötet presenterade vi en budget med ett positivt resultat baserat på spel i grundserien. När vi nu summerat resultatet efter grundserien kan vi glädjande se ett överskott på 4 mkr, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71 till HV71:s officiella hemsida.

Starkt eget kapital

Detta betyder att HV71 nu sitter på ett eget kapital på runt 40 miljoner kronor.

– Ett starkt eget kapital ger oss möjlighet att fortsätta utvecklingen av föreningen och Kinnarps Arena, säger Agne Bengtsson.

HV71 inleder SHL med en hemmamatch mot Djurgården den 16:e september.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.