DRÖMDEBUTEN: Anton Heikkinen premiärmålskytt när HV vann

Tian Örebro mot elvan i tabellen HV71 var vad som väntade i Kinnarps Arena under kvällen. Sju av Örebros poäng har kommit på bortais. Men ikväll fick laget åka hem tomhänta då HV71 tog en betryggande 3-1 vinst.

HV71 har blandat och gett resultatmässigt i inledningen av säsongen och man har drabbats av en del skador. Centern David Gustafsson står åter på skadelistan och ikväll fick istället fick junioren Anton Heikkinen göra SHL-debut i HV-tröjan.

Heikkinen målskytt i SHL-premiären

Junioren Anton Heikkinen gjorde ikväll SHL-debut och på vilket sätt han gjorde det! 06.32 spelades han fram av Mikko Lehtonen och Markus Lauridsen och gjorde HV:s första mål i matchen och sitt första i SHL. Några minuter senare så ökade HV71 på ledningen till 2-0 genom Robin Figren assisterad av Mattias Tedenby och Mikko Lehtonen som fick sin andra assist i matchen.

”Det är sjukt! Det trodde man inte när man vaknade i morse”, skrattar Heikkinen i pausintervjun. ”Jag försöker ta med mig det jag gör bra i J20 och göra samma sak här uppe.”

Gunnarsson imponerade

HV71 drog i andraperioden på sig hela tolv utvisningsminuter. Åtta av dem stod lagets båda spelare vid namn Christoffer för. Christoffer Persson och Christoffer Törngren tilldelades fyra minuter vardera i utvisningsbåset Persson vid olika tillfällen i perioden. Medan Törngren fick fyra minuter för högklubba. Örebro tuggade på och Jonas Gunnarsson fick det svettigt i målet. Imponerande nog höll han undan och perioden slutade som den första med en 2-0 ledning till HV71.

”Vi får lägena, gäller bara att trycka dit den” anser Linus Arnesson om vad som saknas för att Örebro ska spräcka målnollan. ”Fortsätta ta puckarna på mål, förhoppningsvis kan vi bära med oss energin från alla våra powerplay i andra perioden till tredje perioden” svarar han på vad laget ska göra för att hämta ikapp underläget i tredje perioden.

HV höll undan och vann

Sebastian Wännström öppnade tredjeperioden genom att tidigt sätta dit 3-1 pucken assisterad av Christoffer Persson och Mattias Tedenby. Med ca halva tredjeperioden spelad reducerade sedan Örebro till 3-1 genom Linus Arnesson. Men närmare än så kom inte Örebro och HV kunde hålla undan och vinna med 3-1.