DIRIGENTEN: Stjärnan bakom HV71-segern

Hemmapremiär väntade HV71 som på eftermiddagen tog emot Luleå i Kinnarps Arena. Jönköpingslaget kommer senast från en svidande 5-1 förlust borta mot Linköping. Det var ett rejält revanschsuget HV71 som satte hög fart vid första nedsläpp och vann hemmapremiären med 5-2 i ett kokande Kinnarps Arena.

Efter två raka förluster för HV71 mot Färjestad och Linköping så var det dags för HV71 att spela sin första hemmamatch för säsongen. Luleå stod för motståndet som öppnat säsongen med en vinst och en förlust. Det märktes att HV71 var taggade av hemmapremiären, laget öppnade i en rasande fart och fick en riktig drömstart i matchen.

Drömstart av HV71

HV71 kunde tidigt ta ledningen i matchen efter ett fint samarbete mellan Joakim Anderson, Sebastian Wännström och Mattias Tedenby. Där den sistnämnda som blev premiärmålskytt i Kinnarps Arena denna säsong. Bara minuter senare kunde Didrik Strömberg göra sitt första mål i SHL och i HV-tröjan assisterad av Kristofer Berglund och Mattias Tedenby. HV71:s drömstart av matchen fick Luleålägret att välja att ta en tidigt timeout. Luleå spelade in sig i matchen och hade bland annat en ribb och stolpträff. I periodens slutskede fick bortalaget tillslut utdelning och kunde reducera till 2-1 genom Petter Emanuelsson.

-Vi öppnar riktigt bra och sätter tryck på dem, men vi står för en bjudning och då är de effektiva ” säger Didrik Strömberg till C More efter förstaperioden.

Mattias Tedenby på spelhumör

Efter HV71:s urladdning i förstaperioden blev andraperioden desto lugnare och lagen bytte chanser med varandra. Den stora skillnaden lagen emellan var att HV71 hade Mattias Tedenby som var på spelhumör och en anledning till att HV71 hade ett knappt spelövertag under första delen av perioden. Det skulle dröja fram till andra delen av perioden innan Robin Figren kunde utöka ledningen till 3-1 assisterad av just Mattias Tedenby och Kristofer Berglund. Andraperioden slutade 3-1 till HV71 och noterbart var att Mattias Tedenby varit involverad i HV:s samtliga mål.

Bröt förlustsviten

Stor segerorganisatör blev Mattias Tedenby som låg bakom det mesta när laget kunde bryta förlustsviten. Backspelet som sviktat en del i HV71 kändes pånyttfött där framförallt Kristofer Berglund gjorde en stabil insats. Och assisterade fram både 2-0 och 3-1 målen samt täckte flera av Luleås försök till reducering. Luleå gjorde vad man kunde och spelade en bra. I mitten av tredjeperioden kom sedan reduceringen till 3-2 när Robin Kovacs kunde peta in returen Felix Sandström släppte bakom sig. I samband med målet utvisades Kristofer Berglund två minuter för slashing. Med 2.42 kvar av matchen utökade HV71 och Andreas Thuresson ledningen till 4-2. Matchen stängdes sen av Simon Önerud som i öppen kasse kunde sätta 5-2 till HV71. HV:s pånyttfödda backspel och Mattias Tedenby på spelhumör var den största skillnaden när HV71 bröt förlustsviten i hemmapremiären med klara 5-2.