Crut och HV71 stödjer Musikhjälpen

Årets tema i Musikhjälpen är ”Barn är inte till salu”. Varje minut säljs fyra barn i sexhandeln världen över. Flera barn måste på grund av ekonomska svårigheter. Sälja sig själva och sin kropp för att få pengar till att försörja sig själva och familjen.

Den lokala rockgruppen Crut som är kända för att komponerat låten ”Håå Vee” som enligt många är och alltid kommer förknippas som den äkta HV-låten. Även om det gjorts tappra försök att skriva en ny så är det ännu ingen som lyckats peta ner Cruts version från tronen.

Crut kommer att göra en spelning i Gislaved arrangerat av Musikhjälpen. Pengarna som låten sen den släpptes på Spotify och Itunes kommer skänkas till Musikhjälpen.

HV71 med på noterna direkt

Låten har betytt väldigt mycket för HV71 som förening under många år. -Båda blev entusiastiska och var med på noterna direkt. Så nu får det bli. Nu skänker vi 40023 kronor till Musikhjälpen, säger Mats Danielsson till HV71.

– Sedan Cruts Håå-Vee publicerats av HV71 på Spotify har den streamats nära en miljon gånger. Det har genererat en del pengar. Varför inte skänka dessa pengar till Musikhjälpen/Radiohjälpen? Säger bandet sångare Mats Danielsson till HV71

– Vi är väldigt glada att göra detta tillsammans med Crut. Deras låt har betytt väldigt mycket för HV-fans i nästan 40 års tid, det visar inte minst alla de strömmar som låten haft på Spotify. Det är också beundransvärt att de väljer att skänka pengarna till ett välgörande ändamål, säger Johan Freijd, kommunikationschef i HV71.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN