BEKRÄFTAT: Trotjänarna lämnar SHL-klubben

0
1340
Värvningarna och kontraktsförlängningarna fortsätter. Idag kunde SHL-klubben bekräfta att tre spelare lämnar. Två av de spelare som inte får förlängt kontrakt med klubben räknas som föreningens största trotjänare. 

Idag kunde HV71 bekräfta att tre spelare lämnar föreningen. Det handlar om en forwardstrio där två av spelarna funnits i klubben under en längre tid. Idag stod det klart att trotjänarna lämnar SHL-klubben.

Trotjänarna lämnar SHL-klubben

Idag kunde det bekräftas att tre spelare i HV71:s herrtrupp lämnar klubben. Det handlar om forwarden Johan Johnsson samt trotjänarna Oscar Sundh och Martin Thörnberg som tackar för sin tid i klubben. Under förra veckan kunde det bekräftas att Nils Andersson, Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Lias Andersson lämnar klubben. Totalt är det alltså nio spelare som inte blir kvar till nästa säsong.

– Det är tufft att ge de här beskeden, inte minst till tre spelare som har väldigt starka känslor för klubben och alla är väldigt fina killar, säger sportchef Johan Hult på klubbens hemsida. 

Hyllades för sina 500 matcher

Den forne kaptenen Martin Thörnberg har HV71 som moderklubb och har totalt spelat 13 säsonger i A-laget
Sportchef Johan Hult kommenterar samtliga spelares avsked på klubbens hemsida

– Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och sin otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid. En HV-ikon.

Även Oscar Sundh har spelat en längre tid i klubben med sina nio säsonger. Sundh hyllades dessutom av klubben för sina 500 matcher i HV-tröjan ute på isen i Kinnarps Arena.

– Också en spelare med stort HV-hjärta. Har en speciell plats hos alla HV-fans, med sitt uppoffrande spel och sin seriösa inställning. Har gjort ett stort avtryck i klubben med sina 500 matcher och två SM-guld och jag önskar Oscar all lycka i framtiden.

Johan Johnsson kom till klubben inför säsongen 2018/19 och är även han en spelare som har HV71 som moderklubb.

–Johan är oerhört seriös i allt han gör och träningsvillig som få. En HV-kille sedan barnsben som nu fortsätter hockeykarriären på annat håll.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.