BEKRÄFTAT: Stjärnbacken lämnar HV71 – Klar för NHL

Det har spekulerats ett bra tag om att HV71:s stjärnback skulle försvinna till NHL kommande säsong. Nu är det bekräftat att HV71 får klara sig utan stjärnbacken som blev utsedd till SHL:s bästa back under säsongen.

Lawrence Pilut blev utsedd till SHL:s bästa back under säsongen. Sedan dess har han ryktats till NHL. Nu bekräftar Buffalo Sabers själva på sin hemsida att Lawrence är klar för NHL-klubben kommande säsong. Lawrence har skrivit på ett tvåårigt entry-level kontrakt. Backen som är fostrad i Tingsryd gjorde 38 poäng på 52 spelade matcher för HV71 under säsongen. Totalt sett blev det 71 poäng på 191 spelade matcher i SHL.

 

Petades i VM

Lawrence Pilut fanns länge med i årets VM-trupp. Men i samma veva som de sista NHL-stjärnorna anlände så var han en av fyra spelare som fick lämna Tre Kronor. 2015 representerade han Tre Kronor i junior-VM. Där blev det två mål och två assist på åtta spelade matcher. Lawrence meddelade tidigt att full fokus låg på att ta en plats i VM. Och att beslut om framtiden skulle ske därefter. Så blev fallet och nu blir det spel i NHL och Buffalo Sabers för Lawrence Pilut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN