Fick avsluta karriären efter nackskada – Får ny roll i klubben

I våras fick han se sitt HV71 vinna SM-guld från läktaren efter att ha ådragit sig en allvarlig nackskada. Efter att sedan ha firat guldet iklädd nackkrage meddelade Chris Abbott att han avslutar karriären på grund av sin skada. Nu är han tillbaka i HV71 med en ny roll.

Chris Abbott blev inför säsongen utsedd till lagkapten för HV71. I den rollen lyckades han föra sitt HV hela vägen fram till SM-final. En final som Abbott själv missade efter att ha skadat nacken allvarligt på en träning inför finalserien. Just den skadan var det som gjorde att Chris Abbott tidigare under sommaren meddelade att han avslutar sin spelarkarriär.

Får ny roll efter sin nackskada

Tidigare under dagen berättade HV:s sportchef Johan Hult för JP-sporten att det nu är klart att Jönköpingsklubbens tidigare lagkapten Chris Abbott är klar för en ny roll inom klubbens organisation.

”Chris har börjat jobba med vår juniorsida, både J18 och J20. Han finns här på daglig basis och jobbar med killarna. Otroligt kul att se honom utan nackkrage, även om han har en del rehab kvar att göra fortfarande. Attityden, karaktären och den kunskap Chris besitter kommer vi nog att kunna nyttja på samtliga plan inom föreningen”, säger Johan Hult till JP.

Nio säsonger i SHL

Chris Abbott kom till Sverige tillsammans med sin tvillingbror Cam för spel i Rögle säsongen 08/09 efter att tidigare huserat i den norska ligan. Det visade sig vara ett riktigt fynd för Rögle för bröderna Abbott producerade tillsammans 77 poäng på 92 matcher sitt första år i SHL. Efter den säsongen flyttade bröderna norrut för spel i Luleå. Där blev det hela sex säsonger för Chris Abbott varav de tre sista som lagkapten.

Efter att Cam tvingats avsluta karriären efter skadeproblem säsongen 14/15 så flyttade Chris till Jönköping och HV71. Där blev det två säsonger för kanadensaren innan karriären fick avslutas efter den nackskada han fick i april. Chris fick avsluta sin karriär med att lyfta bucklan som svensk mästare med sitt HV tidigare i år.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN