ARVIDSSON: ”Tack HV71 för att ni vågar gå mot strömmen”

HV71 förlänger med Stephan ”Lillis” Lundh och Jonas Holmström med ytterligare ett respektive två år. Ett ganska oväntat beslut efter HV:s kräftgång mot slutet. Men samtidigt är det helt rätt väg att gå. Tycker du att HV71 blir spelbart nästa säsong, lägg dina spel hos Bethard då.

Idag kom nyheten att HV71 valt att förlänga kontraktet med Stephan ”Lillis” Lundh och Jonas Holmström med ett respektive två år. Beslutet kommer ganska oväntat sett till resultaten den senaste tiden. Ska jag vara helt ärlig så trodde jag inte att beslut om tränare skulle komma innan säsongen tog slut.

Stephan ”Lillis” Lundh tog som sagt vid efter Johan Lindboms entledigande och det blev omgående succé. HV71 hamnade i absoluta toppen och harmonin flödade i gruppen. Sen kom landslagsuppehållet som vände upp och ner på allt. Och Lillis ställdes åter inför en tuff uppgift denna gången med hjälp av Jonas Holmström vid sin sida. Resultaten gick emot laget fullständigt och laget gick från absoluta toppen till en niondeplats.

Fansen som blivit bortskämda av segrar började återigen att skruva på sig och undra om Lillis är rätt man att träna HV71. Glöm då inte att det var samma personer som bara veckor tidigare sprang och viftade med ett kontrakt framför näsan på Lillis.

Äntligen stabilitet

Ser man till sista tidens resultat så ja då kan man kanske ställa sig frågandes till varför HV71 väljer att förlänga nu. Men jag är så glad över att föreningen tänker större än så, för en gångs skull. HV71 har haft en tragisk historia där det blivit vardagsmat att byta tränare vid ej önskvärda resultat, har till och med dragit paralleller till fotbollen och ställt mig frågan vem vågar träna Manchester United eller HV71, du får ju ändå kicken om du inte briljerar.

Tack och lov så bryter HV71 med detta trenden de själva skapat när de nu förlänger med en omtyckt tränare av både spelare, fans och involverade trots att resultaten inte speglat laget i händerna. Det sänder en trygghet till spelartruppen, inte bara inför slutspelet utan för kommande säsong. Faktum är att det sprider sig hela vägen ner till juniorleden på ett positivt sätt.

Bästa tränare HV kan få

Stephan ”Lillis” Lundh är en av Sveriges mest meriterade tränare och lika omtyckt på och utanför isen. Att förlänga med Lillis var det absolut bästa HV71 kunde göra och Lillis är den bästa tränare HV71 kan ha. Att det sen kommer dippar under säsongen gör det för alla lag. Och här är jag oerhört glad över att sportcheferna Hult/Davidsson gick emot strömmen och vågade bryta trenden och förlänga med en tränare oavsett resultat.

Jag är övertygad om att detta kommer sprida sig som ringar på vattnet för föreningen HV71. Resten av Hockeysverige borde ta efter detta beslut, och jag tror att det kommer, det känns bara skönt att HV71 är först med det.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN