”Årets Rookie” och landslagsdebut – nu lämnar han mästarna

0
1038
Foto: Bildbyrån

Han kom till HV71 inför säsongen och var en viktig del i lagets SM-guld. Nu är det klart att ”Årets Rookie” lämnar Jönköpingsklubben för NHL. 

Årets rookie i SHL

Andreas Borgman har verkligen haft en riktigt lyckad säsong. Inför säsongen lämnade han Västerås för SHL-spel med HV71 vilket visade sig vara helt rätt beslut. Borgman var en av HV:s bästa backar under hela säsongen vilket även imponerade på landslagsledningen och gjorde att Andreas Borgman fick debutera i Tre Kronor. Under slutspelet blev det 10 poäng på 14 matcher och säsongen avslutades med ett SM-guld. När det sedan blev dags för SHL-Awards vann Borgman pris som ”Årets Rookie” och var nominerad till ”Årets Back”.

Nu är det klart att Andreas Borgman bryter sitt kontrakt med HV71 för att skriva på för en NHL-klubb. Detta meddelade HV på sin hemsida.

”Tråkigt för HV71, men roligt för Andreas. Vi hade på känn att Andreas skulle bli aktuell för NHL efter den säsongen han haft. Jag önskar honom lycka till och hoppas att våra vägar korsas i framtiden”, säger HV:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

”Jag har haft ett fantastiskt år i HV71 och blivit oerhört väl bemött av alla i föreningen och staden redan från dag ett. Nu har möjligheten att skriva kontrakt med ett NHL-lag dykt upp och det är en pojkdröm som går i uppfyllelse”, säger Andreas Borgman själv.

Vilken NHL-klubb det handlar om är i skrivande stund inte känt.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.