ANDREAS FALK: ”Målet är att få stanna i HV71”

Andreas Falk är tillbaka i HV71 som han beskriver som sin seniormoderklubb. Tanken är att han ska ersätta skadade spelare som Martin Thörnberg och David Gustafsson.
-Målet är såklart att göra det bra och att få stanna kvar i HV71, säger Andreas Falk i intervju med Hockeybladet.

Andreas Falk är tillbaka i klubben han har tagit två SM-guld med. Hockeybladet fick en intervju med guldhjälten som haft några hektiska dagar bakom sig.

-Ja det gick snabbt på slutet. Det blev aktuellt igår kväll och blev faktiskt helt klart nu på morgonen. HV fick lite skador och här stod jag och stampade så det blev en bra lösning.

Två SM-guld med HV71

Andreas Falk är glad över att vara tillbaka i klubben som han har två SM-guld med. Han beskriver klubben som sin seniormoderförening. Och är väldigt glad över att vara tillbaka.

-Det är klart att detta känns bra. Jag ska inte säga att det känns som min moderförening men däremot är HV71 min seniormoderförening. Det var här jag hade ett framgångsrika sex år. Så det känns såklart väldigt bra att komma tillbaka att få visa upp sig igen.

Hur kommer det sig att du stått utan klubb fram tills idag?

-Vi flyttade från Luleå i midsommarveckorna. Och hade tanken på att flytta utomlands och spela. Så vi satt lugnt i båten och väntade in valmöjligheter. Sen dök denna chansen upp och det känns perfekt. Kontrakt till mitten av Oktober och nu får man visa upp sig. Gör jag det bra så kanske de vill ha kvar mig. Men om inte så har jag fått bra matchning och träning.

Vad tar du med dig tillbaka till HV71 efter alla år i andra klubbar?

-Jag har väntat på denna chansen att få visa att jag fortfarande håller. Förra säsongen var den enda säsongen som jag känner mig riktigt missnöjd med. Ingenting studsade min väg sett under hela säsongen. Nu vill jag visa att jag är mer än bara grovjobbare. Jag vill kunna göra framspelningar, vinna viktiga tekningar, vinna matcher lagkompis och vara en vinnare igen.

Flyttar hem till egenritade huset

För lite mer än två år sedan ritade och byggde familjen Falk ett hus strax norr om Jönköping. Sen dess har det varit uthyrt men nu är det dags för familjen att flytta hem till huset och staden man saknat.

-Vi byggde ett hus här för några år sedan. Vi ritade det själva och gjorde alla valen så det är klart att man då vill bo där. Så det har varit lite av en morot att få komma tillbaka hit och få spela i HV71 igen. Det är något speciellt med HV71 och Jönköping. Jag är från Stockholm och min fru från Skellefteå. Så egentligen har vi inte någon direkt anknytning. Men det är en helhet som vi saknat och längtat tillbaka till.

Ser fram emot stämningen i Kinnarps

Andreas Falk har saknat stämningen som skapas i Kinnarps Arena runt och kring matcherna. Och han ser nu fram emot att återigen få visa framfötterna för att få förlängt med klubben, vilket är hans prio ett.

-Det är klart att målet är att få stanna så nu gäller det att visa framfötterna. Det ska bli oerhört kul att få åka ut på isen i Kinnarps igen, lite gåshud faktiskt. Men sen är det upp till sportcheferna att bestämma om jag får vara kvar, det lämnar jag till dem avslutar Andreas Falk till Hockeybladet.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN