Alexander Ytterell matchhjälte i rivalmötet

HV71 kan fira jul som vinnare efter ett dramatiskt rivalmöte mot Färjestad där HV71 till slut stod som segrare med 4-3 efter ett sent mål av Alexander Ytterell.

HV71 var det lag som öppnade matchen allra hetast men det var Färjestad som gjorde matchens första mål när Alexander Reichenberg petade in en retur som Jonas Gunnarsson släppte. Efter det gavs HV71 chansen att spela dubbla powerplay utan resultat. Kvitteringen skulle sen komma av Joakim Andersson som kunde trycka pucken i mål assisterad av Christoffer Törngren och Sebastian Wännström.

Andraperioden var desto jämnare men HV71 stärktes av kvitteringen och kunde ta ledningen till 2-1 genom Nils Andersson som gjorde sitt andra mål i HV-tröjan. Men med bara sex sekunder kvar av perioden kvitterade Färjestad när Jens Westin skickade in en puck framför en skymd Jonas Gunnarsson.

-Det är mycket bra att ta med oss, det är ett jäkla test för oss med ett sent reduceringsmål. Vi får se hur vi kan hantera det i den tredje perioden. De får ju inte få in det skottet i slutet, vi måste lämna fri sikt till Gunnarsson men samtidigt se till att de inte får komma till”, sa Nils Andersson till C More i pausvilan.

Ytterell matchhjälte

Anton Bengtsson som gjorde sin 300:e match gav HV71 ledningen till 3-2 i början av tredjeperioden. Färjestad kunde genom Joakim Nygård återigen kvittera till 3-3 genom att blivit framspelad av Daniel Viksten. Stor matchhjälte för HV71 blev Alexander Ytterell som via stolpen sköt HV71 till en 4-3 ledning, målet var dessutom backens första i HV-tröjan. Det blev dramatiskt mot slutet av matchen och Färjestad sköt in en puck i mål men det dömdes bort på grund av spelare i målgården. Jönköpingslaget höll undan och kan nu fira jul med en skön seger i bagaget.