AGENTEN: ”Det är Islanders som har kontrollen över Söderström”

De senaste dagarna har det spekulerats i hur det står till med HV71:s guldhjälte, som är inlånad från New York Islanders. Kommer han tillbaka till HV71 den här säsongen eller inte. Hockeybladet pratade med Linus Söderströms agent för att reda ut hur det står till.
– Linus är sjukt sugen på att spela hockey igen, säger Christian Sjögren.

New York Islanders har lånat ut guldhjälten Linus Söderström till HV71 den här säsongen. En säsong som målvakten fått spolierad av skador och endast kunnat stå tolv matcher för den småländska klubben. NHL-klubben valde att plocka över den 21-årige målvaktstalangen för operation och rehab-träning, innan de skickar tillbaka honom till de regerande mästarna. Frågan är om och när Söderström kan göra comeback i SHL.

– Det är Islanders som har kontrollen över honom nu. Det är de som bestämmer när han kan åka tillbaka, det kan vara imorgon och det kan vara om tre veckor. De vill att han ska ha rehabat klart först, säger Christian Sjögren, Söderströms agent till Hockeybladet.

Kan han vara borta hela säsongen från HV71?
– Det där är enbart spekulationer så det går inte att svara på.

För Söderström är det att komma tillbaka till SHL som gäller, att han ska bli kvar och spela i AHL så att Islanders har full kontroll på honom är inte aktuellt.

– Det är inget vi har diskuterat överhuvudtaget, säger Sjögren.

Längtar efter att spela igen

Den förre JVM-målvakten har full fokus på att komma tillbaka till Jönköping och HV71 så snabbt som möjligt.

– Linus är sjukt sugen på att spela hockey igen och han längtar efter att komma tillbaka till lagkamraterna i HV71. Jag pratade med honom så sent som igår.

Kontakten med HV71 är enligt Sjögren mycket bra och blir det någon förändring är det HV71 som får veta något först.

– Vi har mycket bra kontakt med Hult (sportchefen Johan Hult, reds anm) och händer det något som uppdateras de först,  avslutar Sjögren.

Läs mer om HV71>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN