Lägger av efter 27 år

Med över 150 matcher på hög svensk nivå och med flera proffsklubbar utomlands lägger Stefan Ridderwall av efter 27 år mellan stolparna. Hans sista klubb blev österrikiska Kitzbüheler. 

Beslutet till att Stefan Ridderwall lägger av efter 27 år finns att läsa på hans Facebooksida. Där nämner 32-åringen att det är hjärnskakningarna som sätter stopp för en fortsatt karriär.

– Jag har haft stora problem med hjärnskakningar och känner att det inte längre är värt att offra min hälsa, hur mycket jag än älskar sporten skriver han.

Ridderwall är fostrad och uppvuxen i Huddinge. Som 16-åring gick han dock till Djurgården vilket han representerat i sju år. Han fick chansen att debutera redan som 18-åring i SHL.

Finns inget som ett fullsatt Hovet 

I hans inlägg på den sociala plattformen är det många han vill tacka. Allt i från familjen till lagledare, tränare och lagkamrater. Sedan nämner han att det finns inget som att glida in på ett fullsatt Hovet eller ISS Dome (Düsseldorf).

– Ett stort tack till mina lagkamrater, tränare, materialare, läkare och alla andra inom de föreningar jag representerat för alla fina minnen skriver Ridderwall.

Stefans karriär har bestått av sju säsonger i Djurgården. Spel i Örebro, Oskarshamn, Almtuna, Rögle, Nyköping, Timrå och Huddinge. Samt utlandsproffs i Düsseldorfer, Rødovre Mighty Bulls, Heilbronner Falken och avslutningsvis Kitzbüheler EC.

Läs mer om svensk hockey här >>> 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN