Trio från Frölunda till Nordamerika

Statusen kring Frölundas spelare, John Nyberg, Lias Andersson samt Carl Grundström har länge varit oklar. Nu står det klart att spelarna kommer att åka över till Nordamerika för att försöka ta plats i NHL. Sportchefen, Fredrik Sjöström går igenom förutsättningarna.

Frölunda är nyss hemkomna från en turné runtom Europa där man vunnit båda sina CHL matcher mot Österrikiska Klagenfurt och Zürich från Schweiz. När truppen återsamlas på Campus på tisdagen saknas tre spelare: Lias Andersson, Carl Grundström och John Nyberg.

– Det har vi vetat länge och finns med i vår planering, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till den officiella hemsidan.

”Vi kan inte göra något annat än att avvakta”

När det gäller lagets supertalang och nyförvärvet från HV71 är statusen något oklar kring framtiden.

– Lias skall vara med på New York Rangers rookie- och maincamp och han åker över för att ta en tröja. Vi kan inte göra något annat än att avvakta, förklarar Sjöström och beskriver förutsättningarna om Lias Andersson inte tar en plats i NHL.

– Eftersom han är ett förstarundeval kan Rangers sätta honom i farmarligan, det är deras beslut, men han kan lika gärna komma hem. Vi vill ju ha att han skall spela för oss och vi har en bra dialog med Rangers.

LÄS MER: Försäsong – vilka har presterat bäst?

”Vi kommer att följa utvecklingen noggrant”

För Carl Grundström och John Nyberg är förutsättningarna något klarare. Tar de inte plats i sina respektive NHL-lag kommer de att spela med Frölunda. Sportchefen vill inte ta några förhastade slutsatser och kommer avvakta in i det sista.

– Vi kommer att följa utvecklingen noggrant, men kommer inte att göra något förhastat, säger han.

LÄS MER: János Hári på marknaden igen – efter att ha fått sparken 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN