SLUTSPEL 2019: Orkar Luleå vända på semifinalserien?

0
881
Foto: Bildbyrån/Montage
Serietvåan Luleå är i gungning och Frölunda har norrbottningarna i brygga inför den tredje matchen i bäst av sju. Orkar Luleå vända på semifinalserien?
[event_teams 38055]

Det är inte över förrän den sista slutsignalen ljuder brukar det heta, men orkar Luleå vända på semifinalserien mot Frölunda? De ligger under med 2-0 i matcher och inför kvällens hemmamatch har de något av kniven mot strupen. Vad är det som har gått snett för Luleå?

Frölunda har hittat nycklarna för att bryta ner Luleås anfall och försvar. Luleå har egentligen inte kommit någon vart i vare sig semifinal ett och två. De tog visserligen match ett till förlängning, men det var tack vare de sista fem minuternas forcering som räddade matchen till övertid.

Bättre på allt

Frölunda har i de två första semifinalerna varit bättre på allt. Johan Mattsson har överskuggat Joel Lassinantti i målet. Försvaret har brutit ner Luleås anfall och anfallet har hittat bristerna i Berglunds försvarsspel. Det har stundtals bara varit ett lag på banan. Förutom Mattsson så har Frölunda ett lag där alla jobbar stenhårt för varandra och sedan topparna Ryan Lasch och Rhett Rakhshani som grädde på moset.

Det talar för Luleå

Det finns egentligen ingenting som talar för norrbottningarna inför den tredje matchen. Det är också det som talar för dem, de kan vara desperata, de behöver börja tackla och vara lite fula. De behöver komma innanför skinnet på Frölundas spelare och dessutom skadar det inte om de kan få Roger Rönnberg ur balans.

Kommer Luleå att orka vända på detta eller får Frölunda med sig en snudd på ointaglig ledning hem till Göteborg och lördagens hemmamatch i Scandinavium?

Hur går det då? Luleå vinner knappt med 2-1, om det blir på övertid eller under ordinarie tid låter jag vara osagt.

Matchen startar klockan 19.00 i Coop Norrbotten Arena och sänds på CMore.

 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

sjutton + 11 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.