SHL: Frölunda förstärker backsidan

Frölunda förstärker backsidan. Säsongen är över och nu startar tidernas längsta silly-season. Det är lång tid kvar innan pucken släpps i höst igen. Just nu pågår lagbygget inför säsongen 2020/2021. 

Just nu pågår värvnings och förlängningsstopp i SHL. Hur det kan gå att lagen värvar spelare till höger och vänster förklaras här. Att Frölunda förstärker backsidan behöver alltså inte betyda att de skrivit kontrakt nu, utan mer att de väljer att presentera han nu.

Jens Olsson närmast från TPS Åbo är klar för de regerande mästarna Frölunda från och med säsongen 2020/2021. Kontraktet sträcker sig över två år. -Han har en diger meritförteckning skriver Frölunda på deras hemsida.

Moderklubb IK Pantern 

Olssons moderklubb är IK Pantern men har egentligen aldrig tillhört de i kontrakterad ålder. Däremot har han varit utlånad till moderklubben från Malmö vid två tillfällen.

Två gånger har han dessutom varit med om att avancera till SHL från Hockeyallsvenskan, både med Malmö men även med Södertälje.

Olsson har skrivit på två år med Frölunda. Han fyller 38 under den kommande säsongen och har närmare 400 SHL-matcher på meritlistan. – En stabil och rutinerad tvåvägsback som vi följt i många år. Vi gillar hans sätt att spela och han kommer att bli en viktig pjäs för oss, på många sätt säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN