SHL: Fem äldsta spelarna i årets säsong

”Gammal är äldst” är ett klassiskt uttryck som man verkligen kan använda på några av herrarna i dagens SHL. Hockeybladet har listat dom fem äldsta spelarna i säsongens upplaga av Svenska Hockeyligan.

Det är fem profilstarka spelare som kommer med på denna lista. Även om det är i slutet av deras karriärer, levererar dom fortfarande på hög nivå. Matcherna ihop är flera tusen och man kan inte annat en imponeras av deras spel.

5. Daniel Sondell, Luleå, 36 år och 363 dagar

Den snart 37:årige Luleåförsvararen gör det fortsatt väldigt bra för sitt Luleå. Sondell som har spelat hela 430 matcher i SHL och gjort 172 poäng. För tillfället är han inne på sin fjärde säsong i Luleå och kommer bli en viktig kugge för laget resten av säsongen.

4. Joakim Lindström, Skellefteå, 37 år och 84 dagar

Här har vi en riktig poängmaskin som alltid levererar. Han har burit sitt Skellefteå i många år och är en otroligt duktig hockeyspelare. Han har gjort 554 matcher i SHL och gjort hela 445 poäng. Lindström som fyller 38 år i december är med andra oerhört uppskattad hemma i Skellefteå.

3. Karl Fabricius, Luleå, 38 år och 151 dagar

”Mister Luleå” kan man lugnt kalla trotjänaren från Boden. Han är inne på sin 19:e(!) säsong i SHL och har snart spelat över 900 matcher i ligan och gjort 248 poäng. Även om han de senaste åren fått en mer defensiv roll verkar han köpa det fullt ut och är otroligt viktig för sitt Luleå.

2. Viktor Fasth, Växjö, 38 år och 203 dagar

Den mycket duktige målvakten gör det väldigt bra för sitt Växjö. Fasth som slog igenom sent i karriären, har ändå spelat 205 matcher i SHL och har bara blivit bättre och bättre de senaste åren. Han är fortfarande i allra högsta grad med och slåss utav en av platserna till årets ishockey-VM.

1. Joel Lundqvist, Frölunda, 38 år och 362 dagar.

Den ständigt i centrum, tillika Frölundakapten är alltså äldst i SHL. Lundqvist med sin fysiska spelstil, har stor respekt med sig både från sina medspelare och motståndare. Han har otroliga 18 säsonger för sitt Frölunda och hela 811 matcher i SHL där han gjort 456 poäng. Det är med andra ord en riktig trotjänare Frölunda har i Joel Lundqvist.

Statistiken är även räknad på matcherna spelarna hade i dåvarande Elitserien.

Källa: Elitprospect

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN