Rekordlång avstängning för medlemmar i sektion 84

Det var under matchen mellan HV71 och Frölunda den 2 februari som medlemmar i sektion 84 gick en intern kamp mot Frölundasupportrar. Händelsen anmäldes och nu kommer domen som är rekordlång.

Det var i matchen i Kinnarps Arena den andra februari som medlemmar i sektion 84 drabbade samman med Frölundasupportrar. Det uppstod bråk inne i arenan och Frölunda gick snabbt ut och meddelade att flera av sektion 84:s medlemmar hade anmälts för händelsen.

– Vi måste markera – och vi markerar för att visa att det här beteendet accepterar vi inte från våra supportrar, säger Peter Pettersson Kymmer till GP.

Stängs av i 10 månader

För att få sig en klar bild av det inträffade så startades ett arbete genom att från andra medlemmar höra vad som inträffat. Sektion 84 gick i sin tur ut med att de skulle bojkotta Frölundas matcher, då de ansåg att Goa Gubbar prioriterades. Nu kommer domen, som är rekordlång. Fyra supportrar i Sektion 84 stängs av – i tio månader. Ända fram till 21 december har de fyra personerna, som alla är i 25-årsåldern, tillträdesförbud till Frölundas matcher. Detta skriver Göteborgs-Posten.

– Det är inte bara taget ur luften – utan vi har följt de rekommendationer som SHL har. Det finns rekommendationer som säger hur långa avstängningar bör vara för vissa förseelser. Vi har kommit fram till den här längden med tanke på vad som hände i Jönköping, säger Peter Pettersson Kymmer, informationschef i klubben, till GP.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN