Rangers besvikna på Lias Andersson: ”Han måste göra bättre ifrån sig”

Blir det spel i SHL, NHL eller AHL för Frölundas forwardslöfte Lias Andersson, 18, den här säsongen? Om man ska fråga New York Rangers spelaransvarige Gordie Clark verkar det bli spel i SHL.

Juniorlandslagsmannen, som tog SM-guld med HV71 i våras, draftades som nummer sju av Rangers i somras och har tippats kunna ta en NHL-plats är för tillfället på besök i New York Rangers för rookiecamp.

Under turneringen visade sig New York Rangers rookies inte från sin bästa sida. Det var inte bara för laget gick dåligt, även Lias Andersson hade en tuff turnering om man får fråga New York Rangers spelaransvarige Gordie Clark.

– Han hade en väldigt genomsnittlig camp. Han kanske är trött eller något, men han kommer att behöva höja sig när riktiga campen startar, sa Clark i en intervju med MSG Network.

Kan återvända till Frölunda

Lias Andersson, som endast producerade en assist på fyra matcher, fick även kritik av Corey Pronman på The Athletic för sitt spel under veckan.
”Andersson var väldigt genomsnittlig och även om han aldrig har varit en kille med hög skicklighet måste han kunna skapa mer offensivt än han gjorde. Jag gillar hur han spelar defensivt för att vara en tonåring på den här nivån, men det här kanske är en indikation på att han kan behöva ett år eller två innan han är redo för NHL”, skriver Pronman.

Den närmaste veckan ska Lias Andersson försöka slå sig in i New York Rangers laguppställning inför kommande säsongen. Lyckas han inte med det ser han ut att återvända till Frölunda.

LÄS OCKSÅ: Trio från Frölunda till Nordamerika

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN