PETNINGEN: Poängkung i SHL duger inte för OS

Ryan Lasch ligger trea i SHL:s poängliga men han får inte följa med Team USA till PyeongChang i februari. Han är poängkung i SHL, men inte uttagen till den preliminära OS-truppen, trots att NHL-spelarnas medverkan uteblir i de kommande olympiska spelen.
– Lite besviken men min moral är god ändå, säger Ryan Lasch i podcasten PuckDrop Europe.

Som vi alla känner till kommer NHL-stjärnorna inte delta i årets olympiska spel. NHL har bestämt sagt nej till mångas stora besvikelser. Allt detta har såklart öppnat dörren för spelare i andra ligor, till exempel för lirarna innanför Sveriges nationsgränser, dock inte för Frölundas poängkung Ryan Lasch. Han fick ingen OS-biljett när Team USA tog ut den preliminära truppen tidigare i januari.

– Det känns okej. Jag är lite besviken men min moral är hög ändå. I slutändan kan jag inte kontrollera det. Du kan bara styra vad du kan göra på isen. Lite besviken men livet går vidare, säger Ryan Lasch i podcasten PuckDrop Europe.

Ryan Lasch bara tre poäng ifrån poängledning

Den amerikanske tvåvägsforwarden uteblir alltså från de olympiska spelen trots att han för tillfället öst in 38 poäng. Istället prioriterar lagledningen för Team USA en forwardssida där många huserar i Schweiziska ligan och AHL. Bara tre amerikaner som spelar i SHL har fått chansen: Ryan Gunderson, Brynäs, Chad Billins, Linköping och Noah Welch, Växjö.

– Vi gillar verkligen vår trupp. Det är en grupp som kommer med mångsidighet, erfarenhet och inkluderas av spelare som brinner för att få representera vårt land, säger Jim Johannson som är general manager för Team USA till teamusa.usahockey.com

Nu när lite mer än halva SHL-säsongen är spelad ligger Ryan Lasch bara två poäng från Skellefteås Joakim Lindström. Detta verkar alltså ändå inte imponera på lagledningen i Team USA då forwards från andra ligor går före.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN