BOMBEN: Svensken lämnar Rangers

Det har varit en knackig resa i världens bästa hockeyliga för svensken. Från att ha varit ordinarie spelare till att få en osäker plats i laget och pendla mellan farmarligan i AHL verkar det nu så klart att svensken lämnar New York Rangers. 

Han har vunnit VM-guld, SM-guld och JVM-silver vid 21 års ålder. Han har även blivit omtalad för sitt beteende i JVM, blivit draftad som nummer sju i förstarundan under NHL-draften 2017 samt lämna Sverige för spel i världens bästa ishockeyliga. Igår släpptes dock bomben: Han lämnar Rangers.

Pendlat mellan klubbar 

Lias Andersson, tidigare spelare i HV71 och Frölunda, gick till New York Rangers mitt under SHL-säsongen 2017/18 för att försöka slå sig in i laget. Med tanke på hans meritlista förväntade nog sig många att det inte skulle bli några större bekymmer för den talangfulle svensken, och till en början såg det ändå lovande ut för Andersson. Under säsongen 2018/19 i NHL spelade Andersson 42 matcher för Rangers och stod för totalt sex poäng. Denna säsong har det på senaste tiden endast blivit spel i AHL klubben Hartford istället. Där har svensken stått för totalt fem poäng på 13 spelade matcher. En bedrift varken Rangers eller Andersson själv dock verkar vara nöjda med.

Lämnar New York Rangers

I lördagskväll släpptes ryktesbomben, som ännu inte är bekräftad av klubb eller spelare: Lias Andersson ber om att få lämna Rangers. Med en poäng på 17 matcher för Rangers i år och nedflyttning till AHL verkade det bli droppen som fick bägaren att rinna över för svensken. Enligt TSN:S reporter Darren Dreger, som initierade uppgifterna, har Andersson själv bett om att bli bortbytt till ett annat lag. Han ska dessutom redan ha lämnat organisationen, uppger Dreger i samma tweet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN