Lundqvist: ”Gäller att vara alert och effektiv”

Han gjorde det avgörande målet ikväll när Frölunda besegrade Malmö på bortais. Hockeybladet pratade med lagkaptenen Joel Lundqvist efter kvällens seger i Malmö Arena.

Frölunda besegrade ikväll Malmö Redhawks i Malmö Arena med 2-1 och det var lagkaptenen Joel Lundqvist genom sitt segermål i slutet på andra perioden som fixade tre poäng till Göteborgarna.

– Det var skönt att få sätta den, när Ryan (Lasch reds.anm) spelar fram mig så man får sina lägen. Det gäller att vara alert och effektiv, säger Lundqvist till Hockeybladet.

Kvällens seger innebär att Frölunda klättrar till fjärde plats med tio inspelade poäng.

– Klart vi är nöjda med tre poäng här nere. Det var en tuff match och det visste vi om innan. Mycket kamp och stök men då är det desto skönare att vinna.

”Det ska vara kamp och mycket vilja”

Den senaste säsongen blev Frölunda utslagna av Malmö i kvartsfinalen, och det märktes på isen.

– Det är hockey samtidigt som det ska hållas inom vissa nivåer tycker jag. Det ska vara kamp och mycket vilja. Det är det som är en stor del i hockey sen får det gärna vara lite lir också så att det inte bara är stök och bök. En kombination där är det bästa men som sagt det är så hockeyn ser ut, särskilt när vi mött Malmö de senaste åren. Det är mycket täta och tuffa matcher, avslutar Lundqvist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN