Lasch kan vara tillbaka nästa vecka

SHL: poängledare Ryan Lasch ådrog sig en skada mot Malmö i onsdags. Poängkungen fick kliva av tidigt under matchen. Nu verkar det som att hans skada inte var så allvarlig som först befarat.
– Från nästa vecka tar vi det dag för dag, säger Roger Rönnberg.

I onsdags drog Frölundafansen efter andan då lagets, och hela SHL:s, poängkung Ryan Lasch åkte på en skada mot Malmö Redhawks. Skadan skedde redan efter 20 sekunder i första perioden och högerforwarden fick hjälpas av isen omgående. Han fördes direkt till sjukhus för att röntga foten.

Många befarade att säsongen var över för poängkungen. Nu kommer dock lugnande besked från Frölundacoachen Roger Rönnberg på Frölundas hemsida.

– Det var bättre än befarat. Ryan har en skada lower lower body, men kommer att spela mer den här säsongen och det är positivt för oss. Från nästa vecka tar vi det dag för dag och ser hur det utvecklar sig.

Ryan Lasch kommer med andra ord inte att spela mot HV71 på lördag. Detta blir tredje matchen i rad som forwarden missar, då han klev av mot Malmö i onsdags och missade mötet i Gavlerinken mot Brynäs under torsdagskvällen.

51 poäng på 47 matcher

Amerikanen har en kanonsäsong bakom sig då han leder hela SHL:s poängliga. Det har blivit hela 14 mål och 37 assist på 47 omgångar. I och med skadan återstår dock att se ifall han kommer bli den spelaren med flest poäng när grundserien är slut. Hack i häl ligger Växjös Elias Pettersson och Skellefteås Joakim Lindström på 50 respektive 48 poäng.

För Frölundas del återstår totalt fyra matcher av grundserien. De ska möta HV71 på lördag och den spelar inte Lasch. De tre matcherna där amerikanen eventuellt gör comeback är mot Växjö på tisdag, Karlskrona på torsdag eller sista matchen mot Brynäs nästa lördag.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN