KLART: Mästarvålvakten klar för Rögle

0
1338
SHL: Nyförvärvens tröjnummer
Foto: Bildbyrån
Ängelholmsklubben rustar inför kommande säsong. Idag blev det klart att mästarmålvakten Johan Gustafsson är klar för Rögle under nästa säsong.
– Det känns fantastiskt kul att vara klar för Rögle, säger Johan Gustafsson.

Mästarmålvakten Johan Gustafsson är klar för Rögle, den dubble svenske mästaren har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong.

– Johan är en väldigt rutinerad målvakt som vet vad som krävs för att vinna. Han har en bra inställning och vill utvecklas för att ta sitt spel till en ännu högre nivå hos oss, säger Chris Abbott, sportchef i Rögle till klubbens hemsida.

Från tyska ligan

Johan Gustafsson startade karriären i Köping och har spelat i tre SHL-klubbar, Färjestad, Luleå och Frölunda innan han den förra säsongen spelade för Adler Mannhein i den tyska ligan DEL. I Frölunda blev det två SM-guld och tre CHL-titlar. 2013 var han med i Tre Kronors VM-guldlag, men fick aldrig spela någon match. 2012 var han med i de historiska Junorkronorna som vann Sveriges blott andra JVM-guld.

– Det känns fantastiskt kul att vara klar för Rögle, vi (familjen) ser fram emot att komma ner och göra oss hemmastadda i Ängelholm. Efter att ha sett uppsvinget som klubben gjort de senaste åren så var det ett väldigt enkelt val för mig, det känns inspirerande, säger Johan Gustafsson till Rögles hemsida och fortsätter:

– Catena Arena är den roligaste hallen att spela i, det är inget jag säger för att jag skrivit på för Rögle. Alla man pratar med säger samma sak. Det är kompakt och bra tryck där fansen skapar en otrolig stämning.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

12 + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.