KLART: Ersättaren till Mike Weber är här – Frölunda värvar

Mike Weber värvades till Frölunda under säsongen. Men det dröjde inte länge innan han fick ge upp hela karriären med skadeproblem under julhelgen. Nu har man hittat ersättaren.

Frölunda sökte efter en liknande spelartyp som Mike Weber som hann bli populär bland både spelare och fans runtomkring laget innan han fick avsluta karriären. Nu är ersättaren hittat och det är en kanadensare man har fått på kroken, en rejäl fisk till råga på allt.

NHL-meriterad bjässe

193 centimeter lång och 103 kilo tung välkomnas nu backen Adam Pardy till Frölunda på ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Han uppfyller den kravprofil vi har haft. Han är en stor, stark och defensivt inriktad back med bra karaktär säger Frölunda Indians sportchef Fredrik Sjöström till deras hemsida och fortsätter

– Han vet vad det handlar om, men vi är medvetna om att han kommer att behöva någon vecka eller två för att anpassa sig till stor rink och vårt spel, förklarar Sjöström.

Pardy ser fram emot utmaningen

Med 342 matcher i NHL är det en meriterad herre som man plockar in och Pardy själv får en rejäl utmaning framför sig när han kommer till Sverige och Frölundas spelsystem.

– Det är ett stort steg och en utmaning, det medger jag, men samtidigt en möjlighet att spela i en ny liga och uppleva ett annat land och kultur. Jag och Mike (Weber) har ungefär samma spelstil. Jag är fysisk, spelar tufft med fokus på defensiven och spelet i box play, säger Pardy till Frölundas hemsida.

Han kommer att ansluta till laget senare under veckan och debut kan ske på torsdag i rivalmötet borta mot HV71 om allt vill sig väl.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN