IKVÄLL: Ikonens gigantiska milstolpe
Foto: Bildbyrån
Det är få förunnat att ha möjligheten att stanna i en och samma klubb i större delar av sin aktiva hockeykarriär. Fråga bara SHL-ikonen, som ikväll når sin betydelsefulla milstolpe i karriären.  

Med sina totalt 19 säsonger i klubben, varav 11 som lagkapten har Joel Lundqvist funnits i Frölunda i större delar av sitt liv. Under sin tid i klubben är det inte konstigt att en av SHL:s största ikoner har lyckats komma upp i ett högt antal matcher tillsammans med A-laget. I kvällens möte mot Luleå i CHL får vi skåda ikonens betydelsefulla milstolpe tillsammans med Frölunda.

Framgångsrik karriär

Innan kvällens match drar igång ser statistiken ut som följande. Joel Lundqvist har spelat 999 matcher tillsammans med Frölunda i A-laget. Han kom till klubben inför säsongen 1998/99 och anslöt då till J18 laget. Sedan fortsatte Lundqvist metodiskt att arbeta sig upp i J20 och tillslut till A-laget. Efter flera säsonger i Frölundas A-lag har Lundqvist även hunnit med en sejour på tre säsonger i NHL-laget Dallas Stars men också varit mycket framgångsrik i Tre Kronor. Det har dock aldrig varit någon tvekan på vilken klubb som ligger Lundqvist närmast hjärtat, Frölunda. Det är i det laget får äran att fira den åtråvärda och välförtjänta milstolpen.

Ikonens betydelsefulla milstolpe: 1000 matcher i Frölunda 

Ikväll spelar Lundqvist alltså match nummer 1000 i Frölunda dressen. Det är mycket svårt för en spelare som inte har klubben i sitt hjärta att komma upp i en sådan statistik. Vi på Hockeybladet passar på att önska Joel Lundqvist, som oavsett lagtillhörighet bör räknas som en av SHL:s största ikoner, ett stort grattis till kvällens kommande milstolpe.

Kommentarer

Kommentarer