Frölundaspelaren till Kanada – han stannar

Det har kryllat av talanger i Frölunda de senaste säsongerna. Nu står det klart vart ett par av de senaste tar vägen inför kommande säsong.

Efter att Roger Rönnberg vunnit JVM-guld som förbundskapten tog han över som huvudtränare i Frölunda. Då lockade han flertalet tidigare spelare från juniorkronorna till Frölunda. Under åren har Göteborgarna släppt spelare efter spelare över Atlanten till AHL och NHL. Nu står det klart att ytterligare en kommer att åka över för att försöka ta en plats. Dock har hans polare inte skrivit på något kontrakt och kommer att stanna i Sverige.

Drar till Kanada

Det står alltså klart att 19-årige Umeåsonen Carl Grundström kommer att försöka ta en plats i NHL och Toronto Maple Leafs. Han kommer att delta under sommarens rookie- och main-camp. Målet kommer vara att ta en plats men om det inte går vägen blir det spel i Frölunda och SHL.

– Tar han ingen plats så kommer han tillbaka till oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Han stannar i Frölunda

Samtidigt har Grundströms kompis sedan tiden i Örnsköldsvik och Modo, Victor Olofsson, gjort klart för spel i Frölunda. 21-åringen skrev inte på för Buffalo Sabres innan den 15:e juni och kommer att stanna i Göteborg.

– Det var skönt för oss och för Victor att få det beskedet.

De har skrivit NHL-kontrakt

Det är inte bara Grundström och Olofsson som varit aktuella för att flytta till Nordamerika.  Det är Christoffer Ehn, Detroit Red Wings, och John Nyberg, Dallas Stars, som har skrivit på NHL-kontrakt. Dock kommer båda att bli kvar i Frölunda.

– John kommer att spela en turnering i Traverse City, USA, i september, men skall vara tillbaka hos oss till premiären av SHL, säger Sjöström.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN