Frölunda värvar tidigare Örebrocentern

Frölunda har inte fått den start man hoppats på. Nu plockar man in den tidigare Örebrocentern Joel Mustonen, närmast från finska Pelicans.
– Det är en kille vi känner till sedan tidigare. Han har bra fart, är skicklig och jobbar alltid hårt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Igår stod det klart att Joel Mustonen lämnar finska Pelicans efter endast 18 matcher. Under tisdagsmorgonen stod det klart att det blir en återkomst till svensk ishockey. Ny klubbadress för 25-åringen blir Frölunda.

Klubben bekräftar värvningen på sin hemsida.
– Det är en kille vi känner till sedan tidigare. Han har bra fart, är skicklig och jobbar alltid hårt, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.
– Det har inte varit någon hemlighet att vi vill ha in en center till eftersom Lias (Andersson) försvinner till JVM i december och det här är en bra lösning för oss.

Finländaren, som är uppväxt i Sverige, lämnade efter förra säsongen Örebro då han något oväntat inte fick sitt kontrakt förlängt. Nu är han tillbaka i Sverige.
– När chansen kom var jag snabb på att nappa. Frölunda är ett lag man vill spela i, säger han.

25-årige Mustonen är hockeyfostrad i Skellefteå och har på vägen till Göteborg spelat i Timrå, Västerås, Örebro och finska Pelicans – hans kontrakt med Frölunda Indians sträcker sig den här säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN