Frölunda värvar landslagsman

Igår blev han uttagen i Tomas Monténs landslagstrupp. Idag påstås han vara klar för de regerande mästarna Frölunda som verkar vilja öka konkurrensen.

Det gäller Modos backtalang född 1998, Jakob Stenqvist. Igår togs han ut i U19-landslaget och hade en hel del istid för Modo när man slog Almtuna på bortais. Idag uppger MrMadhawk.se att han är klar för Frölunda.

Draftad av Dallas

Stenqvist är ursprungligen från Mora och går sista året på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik. Han har den här säsongen slagit sig in i A-laget och fått en hel del istid i HockeyAllsvenskan. Detta samtidigt som Frölunda har sökt efter en ung, talangfull back med rightfattning som kan utvecklas. Norrmannen Johannes Johannesen, som värvades inför den här säsongen har inte tagit kliven i utvecklingen ännu och nu värvar man en ny ung back som är med och ökar upp konkurrensen. Han draftades så sent som i somras av Dallas Stars organisation i sjätte rundan.

Nästan snittat en poäng per match

Stenqvist som beskrivs som offensivt skicklig har den här säsongen nästan gjort en poäng per match med Modos J20-lag där det blivit 13 poäng på 14 matcher. I HockeyAllsvenskan har det blivit fem poäng på 31 matcher.

Frölundas sportchef har inte velat kommentera uppgifterna enligt MrMadhawk.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN