Frölunda tar bort indianen – nästa säsong

0
618
Foto: Twitter
Frölunda tar bort indianen, men först till nästa säsong, det skriver klubben i ett pressmeddelande på torsdagen.

Frölunda tar bort indianen efter kritiken om att den ska nedvärdera den amerikanska urbefolkningen. Den blir dock kvar den kommande säsongen som startar på lördag.

”Frölunda HC:s styrelse har beslutat att föreningen byter logotyp, men inte karaktär. Indianen, som varit föreningens logotyp sedan 1995, kommer att bytas ut. Styrelsens beslut grundar sig i den konsekvensanalys om föreningens namn och logotyp som organisationen arbetat fram och presenterat. Att byta logotyp blir ingen lätt process och inget föreningen heller tar lätt på. Styrkan i det kommande förändringsarbetet är att föreningens varumärke, värdegrund och själ inte vilar i en symbol.”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Fyra logotyper

Frölunda bildades 1944 och har sedan dess haft fyra olika logotyper. Nu börjar arbetet för att skapa en ny logga till nästa säsong. Klubben förklarar varför det inte blir till den här säsongen.

”Frölunda HC kommer av praktiska och ekonomiska skäl att spela med indianen på bröstet den här säsongen – det finns i föreningens pandemidrabbade verksamheten vare sig ekonomi eller tid att agera på något annat sätt.
Ambitionen är att ha en ny logotyp på plats till säsongen 2021/2022.”, skriver klubben.

Tidigare har Hockeybladet skrivit att indianen blir kvar den kommande säsongen.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

arton + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.