Frölunda krossade rivalerna

Hemmastarka Frölunda kunde utan några som helst bekymmer köra över ett bortasvagt och sjukdomsdrabbat Färjestad. Man gjorde processen tämligen kort med värmlänningarna och kunde via en stark förstaperiod vinna med klara 5-0.
– Vi börjar se ut som det lag vi vill vara, säger tränare Roger Rönnberg efter matchen.

Ett Frölunda med elva raka segrar på hemmaplan tog under tisdagskvällen emot ett Färjestad som söker stabilitet i spelet. Ett Färjestad som inför matchen fick skriva av fyra tunga namn (Björn SvenssonAnton Grundel, Magnus Nygren och Johan Ryno) på grund av sjukdom. Hemmalaget visade direkt att värmlänningarna skulle få det svårt att bryta trenden och satte full fart. En lång anstormning mot Lars Haugen resulterade i ett tidigt ledningsmål genom Robin Figren. Man skulle strax därefter få chansen att öka ledningen i powerplay – och tog den. En läcker diagonalpassning från Victor Olofsson genom Färjestad-boxen ställde Casey Wellman fri att näta.

Matchbilden jämnades ut något, men Frölunda och Casey Wellman var inte färdiga med målskyttet i den första perioden. I periodens slutminut tog han sig hela vägen från egen zon till ett friläge via en konstig sargstuds och utökade hemmalagets ledning till 3-0.

Krampaktigt bortalag

I den andra perioden fortsatte Frölundadominansen. Utan att skapa några större lägen så behöll man ändå trycket i offensiv zon. Efter sju minuter kom dock hemmalagets fjärde mål när Nicklas Lasu fick in pucken under en avvaktande Färjestadsutvisning. Färjestad skulle strax därefter få chansen i fem-mot-tre, men värmlänningarna lyckades inte knapra sig in i målprotokollet. De fortsatte trampa vatten även under resterande delen av perioden och Frölunda kunde enkelt hålla avståndet till pausvilan.

Spelade av matchen

Frölunda rivstartade även tredje perioden och fick tidigt in pucken efter stor trafik runt Lars Haugen, men domaren hade blåst av spelet. Efter halva perioden kom dock 5-0. Även det här målet under en avvaktande Färjestadsutvisning. Målskytt var Simon Hjalmarsson, efter att ha tilldelats öppet mål att skarva in pucken i.

Resterande delen av matchen spelades mer eller mindre av. Färjestads bästa läge att spräcka nollan kom under slutminuten, men något mål kom aldrig och matchen slutade 5-0.

Frölunda – Färjestad 5-0 (3-0,  1-0, 1-0)
1-0 (04.15) Robin Figren (Patrik Carlsson)
2-0 (08.06) Casey Wellman (Victor Olofsson, Henrik Tömmernes)
3-0 (19.35) Casey Wellman (Henrik Tömmernes, Filip Westerlund)
4-0 (27.19) Nicklas Lasu (Simon Hjalmarsson, Sebastian Stålberg)
5-0 (49.54) Simon Hjalmarsson (Nicklas Lasu, Johannes Johanessen)
Skott: 38-24
Tekningar: 32-28