Efter dundersäsongen – jättetalangen står stadigt med fötterna på jorden

Han kallas Sveriges största hockeytalang, den nya Erik Karlsson och rankas redan högt inför nästa års draft. Men det 17-åriga underbarnet flyger inte iväg för det.

Landslagsrepresentation för totalt 4 svenska landslagsåldrar, CHL guld och drömmål i debutsäsongen i SHL. Att Rasmus Dahlin hade en debutsäsong utöver det vanliga är inget att blunda för. Den då 16-årige backen hade under förgående säsong som mål att vara ordinarie i Frölundas J-20 lag. Det slutade med ett SM-final och en ordinarie plats i A-laget. Men trots framgångarna har Rasmus Dahlin fortfarande bara fokus på nuet. När DN i ett reportage ställer frågan om hur långt han har planerat i sin ishockeykarrirär svarar han kort och gott

– Till imorgon.

”Det gick mycket bättre än jag förväntat mig”

Han har hyllats av såväl experter som kritiker. Han har blivit överöst med beröm och blivit en SHL-stjärna över en natt. Men framgången är inte något som låter honom flyga iväg.

– Det gick mycket bättre än jag förväntat mig. Jag siktade på att ta en plats i Frölundas J20-lag, så allt annat var egentligen bara en bonus. Jag tänkte inte så mycket, jag bara körde på och hade kul. Jag spelar hockey för att det är kul och jag tror att det går bättre då, så att man inte hakar upp sig på en massa saker, säger han i samma reportage av DN.

Att det nästa sommar stundar en NHL-draft och att den unge backen väntas gå högst av alla enligt flera experter. Ett val som isåfall skulle innebära att han blir den förste svensk efter Mats Sundin (1999) att väljas först i draften. Men den Lidköpingsfostrade backen har fullt fokus på Frölunda.

–  Den här säsongen siktar jag på att ta en plats i Frölunda. Vi ska vinna guld i år. Och så hoppas jag på att få spela junior-VM, säger han.

”Jag spelar i alla lag som jag blir uttagen till”

Inte nog med att Rasmus Dahlin representerade Sverige som tre år yngre än de äldsta spelarna i förra årets Junior-VM. Han representerade även A-landslaget vid två tillfällen inför Hockey VM. Att få dra på sig den blågula dressen i så många åldersklasser ser han positivt på.

–  Jag spelar i alla lag som jag blir uttagen till. Att få spela för Sverige är det finaste som finns. Det var otroligt kul att få vara i Tre Kronor mot Vitryssland.

Trots en övertygande debutsäsong och en enorm talang tror han inte på en plats till kommande OS.

– Nej till OS tror jag inte att jag kommer att vara aktuell.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN