Skandalspelaren tillbaka för att stoppa Frölunda

Det var i kvalet till SHL 2015 i en match mellan Rögle och Västerås som André Deveaux med ett yxliknande hugg sänkte Västerås Per Helmersson under uppvärmningen. I kväll är han tillbaka på svensk is för att hindra Frölunda från att vinna CHL för andra gången i rad.

André Deveaux är ett namn som många hockeyintresserade runt om i landet har koll på. Och det är inte av någon positiv anledning direkt. För alla minns väl den kvällen i Ängelholm 2015 när Deveaux högg ner Per Helmersson under uppvärmningen? Hela händelsen fångades på film och Deveaux kunde åtalas i efterhand då hans dom blev en avstängning på hela elva månader. Det kom att dröja längre än så innan han var tillbaka. I December 2016 berättade Deveaux att han antagligen aldrig kommer kunna spela igen på grund av en hjärnskakning han hade dragit på sig några matcher innan den där kvällen i Ängelholm.

Men så allvarligt var det tydligen inte för i slutet av januari bekräftade Sparta Prag att man signat André Deveaux.

I kväll är Deveaux tillbaka på svensk is för att möta Frölunda med sitt Sparta Prag i finalen av CHL.

”Man får väl se upp på uppvärmningen”

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som tidigare har spelat ihop med Per Helmersson säger så här i en intervju med Aftonbladet om att möta Deveaux.

”Man får väl se upp på uppvärmningen bara, jag tror att de har skickligare spelare än honom”

Joel Lundqvist är noggrann med att poängtera att Frölunda inte kommer att lägga någon extra energi på Deveaux utan bara spela sitt spel.

”Vi kommer inte fokusera på honom. De har ett skickligt lag, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Frölunda jagar andra raka

Frölunda har varit en gigant inom svensk hockey under de senaste åren och spelar i kväll sin tredje raka final. Man jagar även sin andra raka seger. Det som talar emot Frölunda är deras dåliga form i SHL med fem förluster på de sju senaste matcherna.

Sparta Prag är ett bra lag med namnkunniga spelare som Jaroslav Hlinka och Petr Vrana som gillar att spela en offensiv hockey. Man har tidigare i turneringen slagit ut lag som HV71 och Växjö.

Nedsläpp 19.00 i Frölundaborg, Göteborg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN