CHL-premiär – såhär gick det för de svenska lagen

”Nya Champions Hockey League” med högre prispengar och hårdare krav har haft sin premiär. Hela 4 svenska lag spelade årets första tävlingsmatcher. Brynäs spelar sin första match imorgon fredag.

Tung premiär för mästarna

Regerande svenska mästarna HV71 tog emot tyska Adler Mannheim i en match som blev blytung för smålänningarna. Det började redan i första perioden med att Brent Raedeke samt David Wolf såg med varsitt mål till att ställningen blev 2-0 till periodens slut. HV startade andra perioden exemplariskt. Kevin Stenlund reducerade till 2-1, men roligare än så blev det inte. Mannheim gjorde 3-1 i samma period och fastställde resultatet till 4-1 i början av den tredje.

Vändning gav seger åt CHL-mästarna

Frölunda öppnade matchen likt HV71 när gamla publikfavoriten Fredrik Pettersson öppnade målskyttet för Zürich. Schweizarna lyckades även få in 0-2 innan Victor Olofsson reducerade i Powerplay. Frölundaglädjen blev kortvarig där Herzog drygt en minut senare fick in 1-3 pucken. Perioden avslutades dock roligare med svenska ögon när Olofsson på snarlikt sätt reducerade till 2-3. I tredje lyckades Donovan pricka in kvitteringen innan Zürich åter tog ledningen med ett kontroversiellt mål där publiken reagerade kraftigt på en misstänkt tripping. Dock lyckades kaptenen Lundqvist kvittera med mindre än 30 sekunder senare. Göteborgarna lyckades även avgöra på övertid när Ryan Lasch tog tillvara på en retur och slog in 5-4.

Malmös stortapp

Det började väldigt bra för Malmö i deras match mot KalPa. Görtz öppnade målskyttet och där även Rakshani kunde öka på till 0-2 innan finska laget kunde reducera. Händemark och Jens Olsson gasade på och ställningen var 1-4 till Malmö. Där tappade skåningarna matchen totalt och KalPa kunde inte enbart gå ikapp, utan även ta 3 poäng med slutresultatet 6-4.

Först tapp, sen återkomst

Växjö åkte till Tjeckien och Liberec. Även för Växjös del började det väldigt bra. Josefsson och Brodecki gjorde varsitt mål och med en 0-2 ledning såg det väldigt bra ut. Liberec ville annat och i andra perioden vändes matchen där resultatet efter perioden var 3-2. Tredje perioden vart en annan historia där talangen Elias Pettersson kvitterade matchen, och hade också ett friläge som brändes. Växjö lyckades dock vinna på övertid där Robert Rosén kunde pricka in slutresultatet 3-4.