BETYG: Så bra är Frölunda – Hockeybladet granskar

Förra säsongen blev en besvikelse för Frölunda som gjorde en helt okej grundserie och slutade trea i tabellen. Men i slutspelet tog det stopp redan i kvartsfinal när man förlorade mot Malmö med 4-2 i matcher. Nu laddar göteborgarna för en ny säsong och man har fyllt truppen med några intressanta spelare. Hockeybladet har gått igenom laget på pappret just nu och rankar lagdel för lagdel i betygskala 1-5.

 

Målvakter

Johan Gustavsson
Johan Mattsson

Frölunda kör på med samma målvaktspar som förra året med Johan Gustavsson och Johan Mattsson. Mattsson blev en stor överraskning förra säsongen när han värvades till Frölunda från Timrå som backup till Gustavsson men stunder i säsongen imponerade Mattsson så stort att han tog över första spaden och petade lagets målvaktsstjärna Johan Gustavsson, men Frölunda ville rotera och båda målvakterna fick stå nästan lika många matcher inför slutspelet. Ett stabilt målvaktspar som kommer hjälpa Frölunda till framgångar kommande säsong.

Ranking målvakter: 4

Backar

Viktor Ekbom (Ny)
Chay Genoway (Ny)
Anders Grönlund (Ny)
Kristoffer Gunnarsson
Gustav Lindström (Ny)
Mattias Nörstebö
Jonathan Sigalet
Filip Westerlund

På backssidan är det många frågetecken när laget har fått tunga tapp genom supertalangen Rasmus Dahlin som har skrivit kontrakt med Buffalo Sabers och kommer att spela NHL-hockey i höst. Man har även tappat Adam Almqvist och Matt Donovan och nyförvärven man har gjort är inte mycket att skryta över. Viktor Ekbom är ett av nyförvärven och han är väll en stabil SHL-back och kan nog ta på sig en ledarroll i laget men andra nyförvärv som Gustav Lindström, Anders Grönlund och Chay Genoway är några frågetecken men har potential att bli någonting.

Rankning backar: 3

Forwards

Patrik Carlsson (Ny)
Jesper Emanuelsson
Oliwer Fjellström
Max Friberg
Simon Hjalmarsson
Ryan Lash
Joel Lundqvist
Joel Mustonen
Rhett Rakhshani (Ny)
Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg
Tim Söderlund (Ny)
Pathrik Westerholm
Ponthus Westerholm

Forwardssidan för Frölunda ser bra och stabilt ut, med nyförvärv som Rhett Rakhshani, Tim Söderlund som tror kan ta nästa steg i karriären och sen hemvändaren Patrik Carlsson har Göteborgsklubben en av SHL:s bästa forwardssida. Laget har redan stjärnor som Ryan Lash, Max Friberg, Simon Hjalmarsson och såklart kaptenen och trotjänaren Joel Lundqvist som kommer hjälpa Frölunda att slås om SM-Guldet kommande säsong.

Rankning forwards: 5

Ledare

Roger Rönnberg, Huvudtränare
Johan Lundskog, Assisterande tränare
Kristofer Näslund, Assisterande tränare
Kristoffer Martin, Målvaktstränare

Frölunda vill bygga långsiktigt på sin ledarstab och behåller nästan samma som förra året. Roger Rönnberg som är en av ligans bästa tränare och har kontrakt med klubben ända fram till 2021/2022. Frölunda har en stark ledarstab och det blir bara bättre när man väljer att jobba med samma personer.

Betyg ledarstab: 5

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN