BESKEDET: Karriären över för Frölundaspelaren

I höstas drabbades Frölundas Sean Bergenheim av en hjärnskakning. Den har hållit honom borta från spel och nu tvingas finländaren att avsluta karriären i förtid.

Karriären är över för Frölundas forward Sean BergenheimKARR. Han kom till Frölunda förra säsongen och denna hann det endast bli fyra spelade matcher innan han i oktober drabbades av hjärnskakning. Sedan dess har han inte spelat en match och nu tvingas han lägga skridskorna på hyllan. -Jag vill vara den bästa pappan och maken jag kan vara, något jag känner jag inte kunnat vara under de senaste månaderna på grund av skadan. Nu måste jag tänka på framtiden. På min son. Min fru. Mig själv skriver han i ett öppet brev på Frölundas hemsida.

Tackar Hockeyn och Frölunda

Sean Bergenheim har försökt att komma tillbaka och tagit hjälp av flertalet experter på hjärnskador. Men risken att drabbas igen och vad det kan innebära gör det omöjligt till comeback.

– Hockeyn har låtit mig uppleva alla känslor en människa kan uppleva om och om igen. Trots att jag alltid kommer att sakna att vara en professionell ishockeyspelare och allt som kommer med det så väljer jag idag att glädja mig över att jag fått leva min dröm. Jag känner att jag gav min karriär precis allt jag hade. Min “resa “har varit otrolig och det är jag väldigt tacksam över.

– Jag vill tacka Frölunda för det stöd jag fått under rehabiliteringsprocessen, den här typen av skador är inte lätta att sköta och jag känner att jag under hela tiden varit i goda händer. Jag känner mig stolt över att fått spela för indianerna och den proffsiga organisation Frölunda är och står för.

Framtiden

Sean Bergenheim kommer stanna kvar i Göteborg för att följa sina lagkamrater i kommande slutspel. Men vad som händer senare kommer han ta ställning till där och då.

– Om framtiden kan jag just nu bara berätta att jag kommer att söka mer hjälp med min rehabilitering och jag kommer vara i Göteborg under slutspelet för att heja på mina lagkamrater. Vad som händer efter säsongen är något jag får ta senare. När jag är fullt återställd ser jag fram emot att få vara med familjen mer och börja en ny karriär. Att se vart livet bär iväg härnäst.
Every end is a new beginning”. avslutar Sean Bergenheim

Läs avskedsbrevet här>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN