Bara en håller måttet – Frölundas nyförvärv för dåligt tränade

Frölunda lyckades inte försvara SM-guldet från 2016 men nu jobbar man hårt för att stå som mästare igen. Det finns dock en del att jobba på i gymmet. 

Elitlagen i Sverige befinner sig mellan två säsonger men är mitt uppe i förberedelserna för den kommande. Det är stenhård fysträning som gäller för lagen i SHL och HockeyAllsvenskan. Den tidigare mästarklubben Frölunda har nu lagt besvikelsen över semifinalförlusten bakom sig och det står styrke- och konditionsträning på spelarnas scheman. Dock är långt ifrån alla i topptrim den här tiden på året vilket märkts bland klubbens nyförvärv.

Bara en håller måttet

Av de åtta nyförvärven är det endast ett som möter Frölundas fysiska krav. Nämligen den 24-årige forwarden Max Friberg, ny från AHL-spel med Montreals organisation.

– Den enda spelare som fyller vår kravprofil hittills är Max Friberg. Han lägger sig i övre skiktet för att vara vältränad hos oss. Han har verkligen gått in på en bra nivå, säger Roger Rönnberg till GöteborgsPosten.

Talangen klarar inte kraven

En som dock inte klarar kraven i dagsläget är Lias Andersson, nybliven svensk mästare och aktuell för den stundande NHL-draften. Han erkänner att han kanske inte legat på topp men är väl medveten om vad han har att jobba på.

– Det är ett par grejer som jag behöver jobba upp i styrka och kondition. Men det är på väg. Det har varit ett snäpp upp från vad jag varit van med. Men jag börjar komma in i det. Jag hade inte tränat på ett par veckor efter guldfirandet, så jag var inte i bästa shape, säger 18-åringen.

Med i Frölundas beräkning

Samtidigt så är det inte första gången det finns spelare som legat efter i början av fysperioden. Den nuvarande NHL-spelaren Mattias Janmark beordrades till extraträning under sin första sommar hos klubben och Skellefteåbacken Emil Djuse tvingades banta ner sitt kroppsfett då 10 procent är den uppsatta gränsen.

– Det vet vi om! Det är med i beräkningen. Det är ingen chock. Det lättaste att få till är fysträningen. Det är bara tid och hårt jobb som behövs, säger Roger Rönnberg.

I Frölundas trupp är Lias Andersson är nere på åtta samtidigt som den bäst tränade är Victor Olofsson på låga 4,37 procent i kroppsfett. Utan musklerna så skulle han räknas som anorektisk.

Hårt jobb väntar

För övriga nyförvärv, fem stycken närmare bestämt utöver utlånade Jakob Stenqvist, väntar alltså hårt jobb den kommande tiden. Det är alltså Johan Mattsson, Ryan Lasch, Adam Almqvist, bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm som kommer att få lägga extra timmar på styrka och kondition. Dock är de långtifrån ensamma, trots allt.

– Alla har ett hårt schema. Alla vill vidare, alla har drivkraft. Det spelar ingen roll om du heter John Nyberg och har varit i vår organisation i många år eller om du är ny som Ponthus Westerholm. De kommer träna oerhört hårt bägge två, säger Rönnberg.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN