AGENTEN: ”Vi för diskussioner med Frölunda om ett upplägg”

Frölunda är på väg att landa en riktig toppförstärkning inför kommande säsong. Guldhjälten Johan Sundström fick kontraktet brutet med Avangard Omsk och nu bekräftar Sundströms agent för Hockeybladet.nu att det är pågående diskussioner.
– Vi för diskussioner med Frölunda om ett eventuellt upplägg och hur det skulle kunna se ut, säger Sundströms agent Peter Werner.

Johan Sundström som var med och vann SM-guld med Frölunda 2016. Han blev där utsedd till slutspelets bästa spelare. Efter det gick flyttlasset till Omsk. Men säsongen förstördes till stor del av skador. Och Omsk valde senare att köpa ut honom från kontraktet. Nu är han nära en comeback i Frölunda.

– Omsk valde att bryta kontraktet, varför får du fråga dem om. Men varken jag eller Johan var beredda på detta. Där och då blev det mitt jobb att försöka hitta olika alternativ för Johan för fortsatt spel. Sen har vi kollat på lite olika alternativ och upplägg.  

 Diskussioner med Frölunda

Samtidigt är intresset stort kring Sundström och det finns flera olika alternativ där KHL, Schweiz och SHL visar intresse. Lag i KHL och Schweiz har visat intresse men där gäller det för klubben att även ha platsen fri, vilket flertalet klubbar inte har. Samtidigt är det en fråga om skatt. Där Sundström om han ansluter innan nyår förlorar en stor summa i skatt för sina inkomster. Nu bekräftar Sundströms agent Peter Werner att diskussioner förs med Frölunda om ett upplägg för kommande säsong.

-Klubben är ett av alternativen i Sverige, om det finns andra lag väljer jag att inte kommentera. Men som det ser ut nu så för vi diskussioner med Frölunda om hur ett eventuellt upplägg skulle se ut för kommande säsong.

När tror du det blir officiellt, säsongsstarten är inte långt borta nu?

-Just nu så vet jag inte exakt när det blir, mer än så kan jag inte säga, avslutar Johan Sundströms agent Peter Werner till Hockeybladet.nu

Läs mer om Frölunda Indians>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN