HV71 vände och vann
Foto: Bildbyrån
HV71 vände och vann den andra åttondelsfinalen mot Rögle i Ängelholm. Dansken Markus Lauridsen gjorde det avgörande målet i övertid och nu väntar seriesegrarna Färjestad i kvartsfinal för Jönköpingslaget.

3-0 till Rögle efter den första perioden, men HV71 vände och vann matchen. Nu väntar serisegrarna Färjestad i kvartsfinalen. Tuffat möjliga motstånd direkt.

HV71 kom till Ängelholm och Lindab arena med matchserien i hand, efter att ha vunnit första matchen mot Rögle med 4-1. Men Rögle hade minst sagt rustat upp för att förlänga den här åttondelsfinalen. Och det kom med besked. Efter endast 39 sekunder kom Ted Brithén köksvägen bakom HV71:s Jonas Gunnarsson och 1-0 var ett faktum. Kort därefter dubblerade Daniel Zaar Rögles ledning, och när samma lag senare fick ett powerplay passade Daniel Widing på att styra in ett skott från Lucas Elvenes. 3-0 till Rögle efter första perioden, och det såg ut att bli Rögles kväll. Rögle, som ikväll spelade första slutspelsmatchen i Ängelholm på 25 år, vädrade nu även att erövra sin först slutspelsseger i lagets historia.

I andra perioden kom dock gästerna från Jönköping tillbaka och den här gången var det Rögle som trycktes tillbaka. David Gustafsson drog till med ett handledsskott och hittade en lucka bakom Rögles Justin Pogge till 3-1. Rögle började spela ofokuserat och öppnade stora ytor vilket resulterade i att HV71:s Markus Ljungh fick fri sikt att pricka in 3-2 för gästerna. Sedan var det Christoffer Törngren som i närkamp framför kassen lyckades gräva fram pucken och slå in den under Pogges arm. Nu stod det plötsligt 3-3. En makalös vändning från HV71, som den här säsongen haft svårt att vända i underlägen.

Den tredje perioden bjöd på mer avvaktande spel från båda lagen, där det som bäst byttes chanser. Men både Rögles Justin Pogge och HV71:s Jonas Gunnarsson spelade bra i sina kassar. Matchen gick till förlängning, där Ted Brithén fick ett friläge man vars avslut Gunnarsson fångade i plocken. Istället var det HV71:s Markus Ljungh som vände spelet på vänsterkanten, höll pucken kvar i anfallszon innan han passade bakåt till backen Markus Lauridsen som avlossade en kanon mellan benen på Rögleförsvarare och rätt upp i krysset bakom Justin Pogge, och dansken sköt HV71 till kvartsfinal. Där väntar seriesegraren Färjestad.

HV71 och Färjestad i kvartsfinal – ett klassiskt möte!

Vera Lynn sjöng för åttio år sedan: We’ll meet again, don’t know where, don’t know when. But I know we’ll meet again some sunny day …

Och ja, är det inte så det är mellan just HV71 och Färjestad? Det är något speciellt. 00-talets giganter som möts. Alla dessa avgörande möten. Alla jubel och alla tårar. Nu möts de igen, i kvartsfinal. HV71, det lägst rankade i slutspelet, och Färjestad, seriesegraren. David mot Goliat. Match 1 av 7, spelas på fredag.

Kommentarer

Kommentarer