SLUTSPEL 2019: Färjestad vann säkert den första semifinalen

Färjestad hade inga problem att betvinga Djurgården i den första semifinalen. Det var ett nytt FBK efter serien mot HV71.

Färjestad vann säkert mot Djurgården i den första semifinalen. Karlstadslaget grundlade segern i den första perioden och stängde den i den andra. Helt rättvis seger för Färjestad. Det var ett nytt lag jämfört med kvartsfinalserien mot HV71. De var långa stunder tillbaka i den form som gjorde dem till seriesegrare. FBK:s stora segervapen var powerplay. Tre mål, varav ett bortdömt kom i den spelformen.

Djurgården såg ut att ha stannat i Karlskoga på vägen till Karlstad och missat att kliva på bussen. Laget spelade upp sig i den andra halvan av matchen. När Stockholmarna petade in 4-1 efter ett powerplay i den andra perioden kom man in mer och mer i matchen.

I slutakten var det mest Djurgården, lite beroende på att Färjestad bevakade ledningen, men också på att Djurgården skärpte till spelet markant. Efter matchen tyckte Djurgårdens tränare Robert Ohlsson att det var skönt att det är match redan på måndag igen.