SLUTSPEL 2019: Djurgården har matchboll – så ska Färjestad lyckas vända

Via fredagens 3-1 vinst hemma på Hovet har nu Djurgården skaffat sig ett drömläge för att nå SM-final. Med fyra av fem bortasegrar hittills i slutspelet, och tre raka segrar mot Färjestad i matchserien, är det stockholmarna som är klara favoriter även idag. Ska Färjestad lyckas få stopp på Djurgårdens framfart eller säkrar DIF finalplatsen redan ikväll?
[event_teams 38058]

En seger ifrån SM-final för Djurgården gör att finalvittringen är enorm hos stockholmarna. Ikväll gästar man Färjestad i Löfbergs arena för semifinal nummer fem med en 3-1 ledning i matchserien. En måstematch för Färjestad med andra ord som är dömda att vinna.

Med hemmapubliken i ryggen känns det inte som en allt för omöjlig uppgift för värmlänningarna. Men det är mycket som måste börja klaffa för att man ska ha en chans att vända på tillställningen. Kapten Mikael Wikstrand har en viktig roll i att leda laget till seger i ett kokande Löfbergs arena.

Powerplay måste fungera

För att man ens ska ha en chans att lyckas vända på matchserien så måste Färjestads powerplay leverera. Med tio powerplaymål hittills under slutspelet är man det laget med bäst utdelning i spelformen. I semifinal två gjordes samtliga tre Färjestad mål i powerplay, men efter det har man haft det trögt. Trots flera möjligheter i match tre och fyra har man ej lyckats få utdelning.

Detta blir enormt viktigt idag för Färjestad och eventuellt framöver i matchserien att man får powerplayspelet att ge utdelning. Dags för firma Lindqvist-Ryno-Nygård tillsammans med backgiganten Jesse Virtanen att hitta tillbaka till finrummet.

Kan Jonsson-Fjällby leverera idag igen?

Förra matchens klart bästa spelare var Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby som med konstant slit skapade oreda i Färjestad försvaret. Med sin mäktiga uppåkning och framspelning till Mattias Guters 2-0 mål ledde 21-åringen stockholmarna till seger. Fortsätter Jonsson-Fjällby på samma sätt som tidigare i semifinalserien har jag väldigt svårt att se hur Färjestad ska lyckas stoppa honom, speciellt när fokus måste ligga på offensiven för FBK.

Ser man till lagets statistik har man fyra av fem bortasegrar hittills i SM slutspelet och tre raka segrar mot Färjestad där man varit de klart bättre laget i samtliga vinstmatcher. Detta talar klart ännu mer för ytterligare en Djurgårdsseger som därmed går för ett avgörande i matchserien.

Fortsätter Djurgården på samma sätt att leverera offensivt och inte blir alltför passiva i sitt spel ska detta inte vara några problem för stockholmarna att nå sin 20:e SM-final. Färjestad måste steppa upp för att ens ha en chans att reducera i matchserien, speciellt genom utdelning i powerplay.

Tips: Djurgården säkrar finalplatsen och vinner matchen med 3-2.

Så spelas semifinalerna>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN